Sposób przygotowania:
Flaczki domowe
Kość wołową razem z mięsem włożyć do garnka i zalać około 2 litrami zimnej wody. Gotować na małym ogniu około 60 minut.
Następnie wyjąc mięso i pokroić na małe kawałki. Wrzucić do wywaru. Obrać marchew, pietruszką i cebule.
Pokroić drobno i dodać do zupy. Dodać listki laurowe, ziele angielski oraz wegete.
Flaczki obgotować dwukrotnie. Przełożyć do zupy i gotować około godzinę.
Dodać majeranek i doprawić do smaku.
Następnie wyjąc mięso i pokroić na małe kawałki. Wrzucić do wywaru. Obrać marchew, pietruszką i cebule.
Pokroić drobno i dodać do zupy. Dodać listki laurowe, ziele angielski oraz wegete.
Flaczki obgotować dwukrotnie. Przełożyć do zupy i gotować około godzinę.
Dodać majeranek i doprawić do smaku.