anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Flaczki domowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Flaczki wołowe są bardzo dobre a co więcej bardzo aromatyczne i sycące. Można przygotować na dwa dni.

Flaczki domowe

Składniki:

Flaczki domowe

 

  • 2 l wody
  • 500 g mięsa wołowiny z kością
  • 900 g flakow wołowych
  • 1 marchew
  • 1 pietruszka
  • 1 cebula
  • Sól
  • Pieprz
  • Wegeta
  • Majeranek
  • Maggi
  • Listki laurowe
  • Ziele angielskie

Sposób przygotowania:

Flaczki domowe
Kość wołową razem z mięsem włożyć do garnka i zalać około 2 litrami zimnej wody. Gotować na małym ogniu około 60 minut.

Następnie wyjąc mięso i pokroić na małe kawałki. Wrzucić do wywaru. Obrać marchew, pietruszką i cebule.

Pokroić drobno i dodać do zupy. Dodać listki laurowe, ziele angielski oraz wegete.

Flaczki obgotować dwukrotnie. Przełożyć do zupy i gotować około godzinę.

Dodać majeranek i doprawić do smaku.  

Tagi:

flaczki danie