Sposób przygotowania:
Flaczki wołowe Eliprzygotowanie wywaru
Cebule obrać z łupinek,przekroić na połówki i przypiec na suchej patelni. czosnek obrać z łupinek. Marchewki,pietruszkę i seler obrać i umyć.
Porcję rosołową umyć włożyć do garnka,dodać jarzyny,czosnek,przypieczoną cebulę,liście laurowe i ziele angielskie. Całość zalać wodą,posolić i ugotować wywar. Z wywaru wyjąć jarzyny,porcję rosołową i ostudzić.
Wywar przecedzić przez sito. Do wywaru włożyć flaki i gotować do miękkości.
przygotowanie jarzyn

Ugotowane marchewki,pietruszkę i seler pokroić w zapałkę.
przygotowanie mięsa

Mięso obrać ze skóry, kości i pokroić.
przygotowanie flaków

Do miękkich flaczków dodać pokrojone warzywa.
przygotowanie flaków cd

Flaki przyprawić do smaku imbirem,gałką muszkatołową,pieprzem majerankiem i maggi.
przygotowanie zasmażki
W rondlu roztopić margarynę,dodać mąkę i zasmażyć.Zasmażkę dodać do flaków i zagotować. Flaki rozlać do bulionówek. Smacznego!