mz00ms

mz00ms

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 710]

Flaczki drobiowo-warzywne

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Dla tych, którzy nie przepadają za klasycznymi flakami

Flaczki drobiowo-warzywne

Składniki:

Flaczki drobiowo-warzywne

 

  • 1,5kg kurczaka
  • 2 łyżki mąki
  • 6 dużych marchewek
  • 3 pietruszki
  • 2 selery
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • 2 łyżeczki majeranku
  • 2 łyżeczki tymianku
  • 2 łyżeczki oregano
  • 2 łyżeczki estragonu
  • 3 łyżeczki przyprawy warzywnej

Sposób przygotowania:

Flaczki drobiowo-warzywne
W garnku zagotować 4L wody, włożyć kurczaka i ugotować do miękkości. Wyjąć, ostudzić, mięso oddzielić od kości i pokroić w paseczki. Marchewki, pietruszki i selera obrać, umyć, pokroić w paseczki. Warzywa wrzucić do wywaru, ugotować. Dodać suszone zioła, i przyprawę warzywną. Zagotować. Włożyć mięso z kurczaka i koncentrat pomidorowy. Podgrzać. Mąkę rozprowadzić w małej ilości zimnej wody, rozprowadzić w zupie. Zagotować i podawać.