iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Flaczki kapitańskie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Smaczne flaczki drobiowe z cebulą i pieczarkami

Flaczki kapitańskie

Składniki:

Flaczki kapitańskie

 

  • 3 szt udka,
  • 2 szt marchewka,
  • 25 dag pieczarki,
  • 2 szt cebula,
  • 2 łyżki przyprawa do flaków,
  • 2 łyżki majeranek,
  • pieprz,
  • 1 łyżka masło,
  • przyprawa w płynie,
  • bulion warzywny

 

Sposób przygotowania:

Flaczki kapitańskie
Udka gotujemy w garnku z wodą .Dodajemy kostkę warzywna i marchewki . Gotujemy do miękkości .Po ugotowaniu wyciągamy z rosołu mięso i marchewki .Cebulę kroimy w piórka ,pieczarki w paseczki .Cebulę i pieczarki podsmażamy na maśle .Mięso z udek obieramy kroimy w długie paski ,marchewkę kroimy drobno i dodajemy do rosołu z gotowania .Zagotowujemy rosół z mięsem i dodajemy przysmażoną cebule z pieczarkami .Doprawiamy sola ,pieprzem i przyprawą do flaków .Zagotowujemy . Na koniec dodajemy roztarty w rękach majeranek .Podajemy z chlebem