Sposób przygotowania:
Flaczki wołowo wieprzoweWykonanie:
Zaczynamy od umycia schabu który kroimy w plastry centymetrowe, a następnie w paseczki.
Żołądki drobiowe czyścimy i kroimy w paseczki. Do garnka przekładamy schab i żołądki. Dodajemy marchew, pietruszkę i seler oraz przyprawy ziele angielskie, listek laurowy i pieprz mielony.
Gotujemy wywar i dosalamy go do smaku. Ugotowane warzyw kroimy drobniutko i przekładamy z powrotem do garnka.
W drugim garnku obgotowujemy flaki z dwa razy zmieniając wodę.
Kiedy mamy już czyściutkie to przekładamy do naszego garnka z wywarem i gotujemy do momentu kiedy żołądki będą miękkie.
Na końcu dodajemy przecier pomidorowy i majeranek,przyprawę do flaków oraz papryki mielone słodką i ostrą.
Oczywiście w międzyczasie smakujemy zupkę i sprawdzamy czy smak nam odpowiada.