anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Zupa flaczki wołowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Flaczki to bardzo pożywna zupa którą należy podawać z chlebem, flaczki najlepiej smakują na drugi dzień.

Zupa flaczki wołowe

Składniki:

Zupa flaczki wołowe

 

  • 900 g flaków wołowych
  • 1/2 cebuli
  • 1/2 marchewki
  • 2 l wody
  • 1 łyżeczka przecieru pomidorowego
  • Sól
  • Pieprz
  • majeranek
  • 3 listki laurowe
  • 4 ziela angielskie
  • 1 łyżka śmietany

 

Sposób przygotowania:

Zupa flaczki wołowe
Flaczki obgotować i zlać wodę, następnie zalać 2 l.wody dodać pokrojoną marchew i cebulę, oraz ziele angielskie i listki laurowe. Gotować około 50 minut następnie doprawić do smaku, dodać przecier pomidorowy wymieszamy ze śmietaną i dodać do zupy dodać majeranek i ewentualnie trochę octu. Zagotować.