Sposób przygotowania:
Aromatyczne flaczki cielęce
Mięso umyć, włożyć do garnka, zalać zimną wodą 1,5 litra, gotować. Warzywa obrać umyć i dodać do mięsa gotować do miękkości . Flaczki wypłukać. Zalać wodą i gotować 10 minut, odcedzić.
Ponownie zalać gorącą wodą. Gdy będą al dente, odcedzić, ostudzić. Pokroić flaczki w paseczki. Gdy mięso będzie miękkie wyjąć, ostudzić.
Do rosołu dodać pokrojone flaczki, doprawić do smaku solą, pieprzem, przyprawą do flaków, majerankiem, imbirem, tymiankiem. Mięso obrać od kości, pokroić i dodać do flaczków.
Zrobić zasmażkę z łyżki mąki oraz dwóch łyżek oleju. Zasmażkę rozprowadzić we flaczkach.
Ponownie zalać gorącą wodą. Gdy będą al dente, odcedzić, ostudzić. Pokroić flaczki w paseczki. Gdy mięso będzie miękkie wyjąć, ostudzić.
Do rosołu dodać pokrojone flaczki, doprawić do smaku solą, pieprzem, przyprawą do flaków, majerankiem, imbirem, tymiankiem. Mięso obrać od kości, pokroić i dodać do flaczków.
Zrobić zasmażkę z łyżki mąki oraz dwóch łyżek oleju. Zasmażkę rozprowadzić we flaczkach.