Sposób przygotowania:
Domowe flaczki z drobiu
Kurczaka oczyszczamy, zalewamy wodą i gotujemy dodając sól i cześć włoszczyzny ( marchew, kawałeczek selera, pietruszka) ugotować do miękkości. Resztę warzyw zetrzeć na tarce ( grube oczka ) podsmażyć na maśle.
Kurczaka wyjąc obrać i pokroić. Wszystkie składniki połączyć ze sobą w razie potrzeby dolać wody.
Przyprawić do smaku solą i pieprzem przyprawą uniwersalną Kucharek ,dodać majeranek szczyptę papryki czerwonej.
Flaczki można zagęścić zasmażką lub mąką z wodą (ale nie musi być ).
Kurczaka wyjąc obrać i pokroić. Wszystkie składniki połączyć ze sobą w razie potrzeby dolać wody.
Przyprawić do smaku solą i pieprzem przyprawą uniwersalną Kucharek ,dodać majeranek szczyptę papryki czerwonej.
Flaczki można zagęścić zasmażką lub mąką z wodą (ale nie musi być ).
gusia1000