Sposób przygotowania:
Flaczki cielęce
Na wrzątek wrzucamy żeberka pokrojone na mniejsze kawałki i gotujemy je do miękkości.
W międzyczasie flaczki obgotowujemy w drugim garnku, miękkie flaczki odcedzamy i kroimy na mniejsze kawałki. Wodę wylewamy bo nie jest nam potrzebna.
Miękkie żeberka obieramy z kości i kroimy na mniejsze kawałki. Ponownie wrzucamy do wody w której wcześniej gotowały się. Przyprawiamy Kucharkiem, oraz solą i pieprzem.
Marchewkę obieramy, myjemy i ścieramy na tarce na dużych oczkach, wrzucamy do flaczków. Gotujemy przez 5 minut.
W kubku mieszamy sos z wodą i gotowy wlewamy do flaczków. Dodajemy przyprawę d flaków i obrane i przekrojone ząbki czosnku. Całość dokładnie mieszamy i gotujemy jeszcze przez 5 minut.
Gotowe flaczki cielęce podajemy na gorąco.
W międzyczasie flaczki obgotowujemy w drugim garnku, miękkie flaczki odcedzamy i kroimy na mniejsze kawałki. Wodę wylewamy bo nie jest nam potrzebna.
Miękkie żeberka obieramy z kości i kroimy na mniejsze kawałki. Ponownie wrzucamy do wody w której wcześniej gotowały się. Przyprawiamy Kucharkiem, oraz solą i pieprzem.
Marchewkę obieramy, myjemy i ścieramy na tarce na dużych oczkach, wrzucamy do flaczków. Gotujemy przez 5 minut.
W kubku mieszamy sos z wodą i gotowy wlewamy do flaczków. Dodajemy przyprawę d flaków i obrane i przekrojone ząbki czosnku. Całość dokładnie mieszamy i gotujemy jeszcze przez 5 minut.
Gotowe flaczki cielęce podajemy na gorąco.