Sposób przygotowania:
flaczki z boczkiem
flaki gotujemy w wodzie z dodatkiem cebulki i liścia laurowego.
miękkie już flaki wyjmujemy i kroimy w paski. na gorącym oleju smażymy drobno posiekaną cebulę z boczkiem, flaki i koncentrat pomidorowy.
dodajemy troszkę wody i wszystko razem mieszamy, dodajemy przyprawy , czosnek, make i sól. dusić ok 30 minut. podlewając od czasu do czasu wodą. na koniec dodać posiekana natkę pietruszki w wino. podawać z startym parmezanem.
miękkie już flaki wyjmujemy i kroimy w paski. na gorącym oleju smażymy drobno posiekaną cebulę z boczkiem, flaki i koncentrat pomidorowy.
dodajemy troszkę wody i wszystko razem mieszamy, dodajemy przyprawy , czosnek, make i sól. dusić ok 30 minut. podlewając od czasu do czasu wodą. na koniec dodać posiekana natkę pietruszki w wino. podawać z startym parmezanem.