WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2167]

Flaczki z kaczki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zupa a'la flaczki zrobiona na piersi z kaczki. Zupa zaciągnięta zasmażka z masła, mąki i papryki. Pyszna, rozgrzewająca.

Flaczki z kaczki Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Flaczki z kaczki

 

Sposób przygotowania:

Flaczki z kaczki

ETAP 1:

Pierś z kaczki umieścić w garnku. Zalać zimną wodą i posolić. Zagotować, zebrać szumowiny. Warzywa obrać. Cebulę opalić. Warzywa dodać do garnka z mięsem. Dodać pieprz, ziele, liść i majeranek. Gotować ok. 2-3 godziny. Wyjąć warzywa i mięso. Rosół przecedzić. Wsypać przyprawę do flaków. Zagotować.

Mięso oddzielić od kości i skór i podzielić na małe kawałki. Marchewki i selera pokroić w kostkę. Dodać razem z mięsem do zupy. Zagotować.

Na patelni roztopić masło. Dodać mąkę i paprykę i wymieszać na jednolitą konsystencję. Dolać trochę zupy, wymieszać i przelać do garnka. Gotować jeszcze kilkanaście minut.

Podawać na gorąco z pieczywem.

Flaczki z kaczki
Zupa glaczki z kaczki po ugotowaniu w garnku
Flaczki z kaczki
Pokrojone mięso i warzywa oraz majeranek dodane do zupy
Flaczki z kaczki
Pierś z kaczki oddzielona od kosci i skór pokrojone na kawałki
Flaczki z kaczki
Rosół po ugotowaniu przecedzony przez sitko
Flaczki z kaczki
Składniki na rosół umieszczone w garnku