Sposób przygotowania:
Flaczki z kalmarow.
Tubki kalmarow rozmrozic.Zagotowac wode z sola .Do gotujacej wlozyc kalmary i gotowac 20 minut.Wyjac i ostudzone dowolnie pokroic.
Warzywa utrzec na grubych oczkach,oprocz pora-tego na cienkie polplasterki.Rozgrzac w garnku lyzke oleju i wrzucic wszystkie warzywa.Krotko obsmazyc.Zalac woda ,dodac kalmary,ziele,listek,sol,pieprz,majeranek ,kostke rosolowa i gotowac okolo 40 min. az kalmary beda przynajmniej al dente.
Zagescic zasmazka z masla i maki.Dosmaczyc.
Ilosc warzyw zalezy od ilosci tubek kalmarow.Ma byc gestawe.
Warzywa utrzec na grubych oczkach,oprocz pora-tego na cienkie polplasterki.Rozgrzac w garnku lyzke oleju i wrzucic wszystkie warzywa.Krotko obsmazyc.Zalac woda ,dodac kalmary,ziele,listek,sol,pieprz,majeranek ,kostke rosolowa i gotowac okolo 40 min. az kalmary beda przynajmniej al dente.
Zagescic zasmazka z masla i maki.Dosmaczyc.
Ilosc warzyw zalezy od ilosci tubek kalmarow.Ma byc gestawe.
luna19
Jojo
ewa19614
eli_555