mr19871

mr19871

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 67]

Flaczki z łazankami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Danie w sam raz na obiad.Bardzo smaczne w mojej rodzinie często gotowane.

Flaczki z łazankami

Składniki:

Flaczki z łazankami

 

  • 750 g kości wołowych
  • 900 g flaków
  • 2 cebule
  • 2 marchewki
  • 2 pomidory lub przecier pomidorowy
  • 125 g kefiru
  • 150 g tłuszczu
  • sól
  • pieprz
  • majeranek
  • łazanki

Sposób przygotowania:

Flaczki z łazankami
Flaki pokroić na duże kawałki, zalać wodą i ugotować(w czasie gotowania zdjąć powstałą pianę). Wyjmujemy, studzimy i drobno siekamy.Pokrojone flaki wrzucamy do wywaru z kości wołowej.Dodajemy przesmażoną wcześniej cebulę, marchew oraz pomidory lub przecier pomidorowy oraz przyprawy do smaku.Łazanki gotujemy.Podawać można w głebokich talerzach dodając odrobinę kefiru.Smacznego