Sposób przygotowania:
Flądra pieczona z ziemniakami pieczonymi
Ziemniaki obrane pokroić w cienkie talarki, w misce zalać wodą zimną z cukrem i odstawić na 30 minut.
Ziemniaki wylać na durszlak, osuszyć ręcznikiem papierowym i wsypać do miski, wymieszać z przyprawami i olejem, wsypać do nagrzanego urządzenia do pieczenia bez tłuszczu i piec w 180c 15 minut, następnie w 160 C 25 minut.
Oczyszczone, umyte flądry posmarować olejem natrzeć pieprzem i solą, w urządzeniu do pieczenia bez tłuszczu piec w 180 C 10 minut, następnie w 160 C 15 minut.
Podawać np z surówką z kiszonej kapusty: 50 dag kapusty kiszonej wymieszać z 1 łyżką cukru, z 1 pokrojoną cebulą, 4 łyżkami oleju, pieprzem mielonym.
Ziemniaki wylać na durszlak, osuszyć ręcznikiem papierowym i wsypać do miski, wymieszać z przyprawami i olejem, wsypać do nagrzanego urządzenia do pieczenia bez tłuszczu i piec w 180c 15 minut, następnie w 160 C 25 minut.
Oczyszczone, umyte flądry posmarować olejem natrzeć pieprzem i solą, w urządzeniu do pieczenia bez tłuszczu piec w 180 C 10 minut, następnie w 160 C 15 minut.
Podawać np z surówką z kiszonej kapusty: 50 dag kapusty kiszonej wymieszać z 1 łyżką cukru, z 1 pokrojoną cebulą, 4 łyżkami oleju, pieprzem mielonym.