Sposób przygotowania:
Flądra smażona z patelni
Flądry nacieramy z zewnątrz i wewnątrz solą morską oraz pieprzem kolorowym, następnie z obu stron obtaczamy w mące i bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy olej i gdy osiagnie optymalnie wysoką temperaturę układamy przygotowany flądry, smażymy po obu stronach do czasu uzyskania rumianego koloru. Podajemy na gorąco z frytkami i surówkami
![Flądra smażona z patelni Flądra smażona z patelni](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/fladra-smazona-z-patelni-228141.jpg)
![Flądra smażona z patelni Flądra smażona z patelni](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/fladra-smazona-z-patelni-228142.jpg)
![Flądra smażona z patelni Flądra smażona z patelni](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/fladra-smazona-z-patelni-228143.jpg)
alinkaw54