Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Flądra smażona z patelni

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
  • KALORIE: 150
         
ocena: 4/5 głosów: 3

bardzo smaczna rybka na obiad

Flądra smażona z patelni Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Flądra smażona z patelni

 

 

Sposób przygotowania:

Flądra smażona z patelni
Flądry nacieramy z zewnątrz i wewnątrz solą morską oraz pieprzem kolorowym, następnie z obu stron obtaczamy w mące i bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy olej i gdy osiagnie optymalnie wysoką temperaturę układamy przygotowany flądry, smażymy po obu stronach do czasu uzyskania rumianego koloru. Podajemy na gorąco z frytkami i surówkami
Flądra smażona z patelni
Etap 1flądry obtaczamy w mace pszennej..
Flądra smażona z patelni
Etap 2nastepnie obsypujemy bułką tartą..
Flądra smażona z patelni
Etap 3 ryby smazymy z obu stron na patelni

Tagi:

tarta