Sposób przygotowania:
Flaki
Flaki gotować ok. 30 min w wodzie, wodę wylać. Nastawić rosół: włoszczyznę i obgotowane flaki wrzucić do garnka, gotować ok. godziny (aż bedą miekkie). Po tym czasie wyłowic warzywa, por wyrzucić, pietruszkę, selera i marchewki drobno pokroic, wrzucić spowrotem do zupy, całość doprawić przyprawą do flaków (są takie gotowe mieszanki) oraz do smaku majerankiem. Z mąki zrobić zasmażkę i zaprawić zupę. I jeść (np. o północy w sylwestrową noc) :)
Bahus
Majeranek (i inne zioła) "produkuję" na własnej działce...zupełnie inne smaki niż w kupnych
Gość
Bahus
Totalna bzdura...skąd wiesz że koleżanka nie podarowała przepisu?
aneciulka151
dzis zrobiłąm na obiad!!!
Mmmmm;*
pusieczek2@wp.pl
Gość
julci3k
misia53
ankaaa86_aa
5 :)
ana9