Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Flaki po angielsku

  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Na rozgrzanej oliwie zeszklić cebulę pokrojoną w cienkie półplasterki, dodać

Flaki po angielsku

Składniki:

Flaki po angielsku

 

  • 1 kg ugotowanych flaków
  • 5 strąków papryki
  • 10-12 ząbków czosnku
  • pół szklanki oliwy
  • 2 cebule
  • łyżeczka kminku
  • sól

Sposób przygotowania:

Flaki po angielsku
Na rozgrzanej oliwie zeszklić cebulę pokrojoną w cienkie półplasterki, dodać pociętą w paski paprykę, kminek, czosnek roztarty z solą, wymieszać i dusić około 10 min pod przykryciem. Następnie dodać pokrojone w paseczki flaki oraz dwie szklanki wywaru z flaków i gotować na małym ogniu około 30 min. Podawać bardzo gorące. 100g - 95 kcal