Sposób przygotowania:
Zupa niby flaczki
Mięso myjemy zalewamy wodą i stawiamy do gotowania . Warzywa obieramy, płuczemy i dodajemy do zupy. Solimy i gotujemy do miękkości mięsa. Ugotowane mięso, przestudzamy i oddzielamy od kości.
Mięso kroimy czy tez rozdzielamy palcami. Odlewamy ok 3 litry rosołu. Wrzucamy do niego mięso i starte na tarce albo drobno pokrojone pieczarki.
Marchew i pietruszkę z rosołu kroimy w słupki, albo ścieramy na tarce i dodajemy do zupy. Dodajemy majeranek i doprawiamy dość mocno do smaku.
Lekko zagęszczamy zasmażką z masła i mąki.
Mięso kroimy czy tez rozdzielamy palcami. Odlewamy ok 3 litry rosołu. Wrzucamy do niego mięso i starte na tarce albo drobno pokrojone pieczarki.
Marchew i pietruszkę z rosołu kroimy w słupki, albo ścieramy na tarce i dodajemy do zupy. Dodajemy majeranek i doprawiamy dość mocno do smaku.
Lekko zagęszczamy zasmażką z masła i mąki.