Galeo

Galeo

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 94]

Flaki

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Flaki podawać z pieczywem.

Flaki

Składniki:

Flaki

 

  • Danie dla 4-6 osób:
  • 1 kg oczyszczonych,
  • krojonych flaków wołowych,
  • pęczek włoszczyzny,
  • łyżka masła,
  • 2 łyżki mąki,
  • produkty Galeo:
  • 2 łyżki przyprawy do flaków,
  • 1 łyżka majeranku.

Sposób przygotowania:

Flaki
Flaki umyć, obgotować i odcedzić. Następnie zalać zimną wodą, dodać włoszczyznę i gotować ok. 1,5 godziny. Wyjąć warzywa, marchewkę, pietruszkę i selera pokroić, dodać do flaków. Następnie dodać przyprawę i gotować jeszcze 2 godziny. Z masła i mąki zrobić zasmażkę, rozprowadzić ją wywarem i połączyć z potrawą. Przed końcem gotowania dodać majeranek.Przepis pochodzi ze strony www.galeo.pl