bianco

bianco

Kuchcik
[Przepisów: 3]

Książka Kucharska: Dania w stylu fit Hortex

FLAN DYNIOWY czyli lekko i przyjemnie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

FLAN DYNIOWY czyli wesoła alternatywa dla omleta. Coś lekkiego a jednocześnie sycącego, dynia w połączeniu z jajkami i parmezanem będzie pysznym daniem na popołudnie.

FLAN DYNIOWY czyli lekko i przyjemnie

Składniki:

FLAN DYNIOWY czyli lekko i przyjemnie

 

Sposób przygotowania:

FLAN DYNIOWY czyli lekko i przyjemnie
Ciasto otrzymujemy z podanych składników: wszystkie miksujemy ze sobą w blenderze. Masę wylewamy do silikonowej formy i pieczemy w piekarniku około 30 minut w temperaturze 180 C. Najlepiej smakuje lekko ciepła. Piękny kolor sprawia, że nie trzeba zachęcać do spróbowania. Ale można zaserwować także zimne porcje dla orzeźwienia!

Tagi:

jajko dynia jajka