KRISTOFE

KRISTOFE

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 336]

Foie gras z musem jabłkowym.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Foie gras z musem jabłkowym.

Foie gras z musem jabłkowym. Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Foie gras z musem jabłkowym.

 

  • średnia wątróbka foie gras, kupiona w Makro,
  • 2 łyżki masła,
  • sól, pieprz do smaku,
  • duże jabłko,
  • szklanka słodkiego czerwonego wina,

Sposób przygotowania:

Foie gras z musem jabłkowym.
Zaczynamy od musu z jabłek, jabłka obieramy kroimy w kostkę w garnku zalewamy winem i gotujemy, musimy uzyskać gęsty mus. Wątróbkę rozmrażamy, kroimy na równe kawałki, patelnie rozgrzewamy dodajemy masło. Na gorącym roztopionym maśle smażymy wątróbki przez kilka minut z każdej strony. Doprawiamy solą i pieprzem. Gorący mus dodajemy na talerz a na nim układamy gorące wątróbki foie gras, dekorujemy zieleniną i....... Smacznego.
Foie gras z musem jabłkowym.
Zaczynamy od musu z jabłek, obieramy i gotujemy w winie.
Foie gras z musem jabłkowym.
Wątróbkę kroimy na równe części i układamy na rozgrzanej patelni.
Foie gras z musem jabłkowym.
Smażymy na złoty kolor z każdej strony .