VioletoweKucharzenie

VioletoweKucharzenie

Złoty Ekspert
[Przepisów: 789]

Forszmak - czyli czyszczenie lodówki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Szybki i bardzo mięsny pomysł na obiad. Do tego dania możemy wykorzystać każdą kiełbaskę. Świetny pomysł na tzw ,,czyszczenie lodówki”.

Forszmak - czyli czyszczenie lodówki

Składniki:

Forszmak - czyli czyszczenie lodówki

 

 

Sposób przygotowania:

Forszmak - czyli czyszczenie lodówki
Wędzony boczek kroimy w paseczki, kiełbaskę w kosteczkę. Cebulkę kroimy w piórka, szklimy na rozgrzanej patelni. Następnie dokładamy boczek z kiełbasą, podsmażamy. Całość przekładamy do garnka, zalewamy gorącym bulionem. Dusimy na wolnym ogniu.

Po 15 minutach dokładamy pokrojone w kosteczkę kiszone ogórki, keczup i przyprawy.  

Tagi:

kielbasa