Sposób przygotowania:
Forszmak
Mięso pokroić w paseczki posypać przyprawą i solą, odstawić na ok 2 godziny.
Przysmażyć na patelni na oleju i włożyć do garnka , zalać rosołem , na reszcie tłuszczu przysmażyć cebulę i dodać do garnka. Dodać przyprawy, marchewkę pokrojoną w słupki i kiełbasę pokrojoną w paseczki, przyrumienioną na patelni, gotować wszystko do miękkości, na koniec dodać pokrojone w kostkę ogórki i koncentrat pomidorowy zagotować i doprawić do smaku w razie potrzeby. Forszmak ma być podobny do flaczków. U mnie podaje się go z bułeczką.
Przysmażyć na patelni na oleju i włożyć do garnka , zalać rosołem , na reszcie tłuszczu przysmażyć cebulę i dodać do garnka. Dodać przyprawy, marchewkę pokrojoną w słupki i kiełbasę pokrojoną w paseczki, przyrumienioną na patelni, gotować wszystko do miękkości, na koniec dodać pokrojone w kostkę ogórki i koncentrat pomidorowy zagotować i doprawić do smaku w razie potrzeby. Forszmak ma być podobny do flaczków. U mnie podaje się go z bułeczką.
Jojo
małgosia7902
wedith1
eli_555