justyna s-g

justyna s-g

Kuchcik
[Przepisów: 4]

Forszmak z kurczaka

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

bardzo smaczna i szybka zupka

Forszmak z kurczaka

Składniki:

Forszmak z kurczaka

 

Sposób przygotowania:

Forszmak z kurczaka
Z udek i drobno posiekanej włoszczyzny gotujemy rosół. Na odrobinie oleju lub maśle smażymy pokrojoną w paski paprykę oraz ogórki konserwowe. Oddzielnie smażymy pokrojone w cienkie paseczki pieczarki aż woda odparuje. Mięso z udek drobno kroimy i wrzucamy do rosołu razem z wcześnie podsmażonymi warzywami. Wszystko mieszamy i gotujemy 25 minut. Dodajemy koncentrat i zagęszczamy zupę łyżką maki rozmieszanej z odrobina wody. Przyprawiamy. Można dodać ostra paprykę.

SMACZNEGO