Jak by ktoś nie wiedział to gotujemy ostatnio z sosem sojowym Tao-Tao ( hi hi - dobrowolny przymus bo przecież jest konkurs ) . A że sos sojowy lubię to bez specjalnego poświęcenia zwiększę częstotliwość używania go .
Dziś na obiadek :
-,,Dobrana para (sos sojowy i miód )" - czyli schab z ziemniaczkami i warzywami w marynacie.
-,,Barwy jesieni -surówka "- kolorowe sałaty z jadalnymi kwiatami nasturcji.
A to moja wczorajsza golonka w kapuście i dzisiejszy kapuśniak z białej kapusty.
Eli, pięknie się prezentuje.Golonkę mój mąż uwielbia, choć rzadko ją serwuję.A wczoraj ugotowałam kapuchę a la bigos i trochę zamroziłam.
Ja usmażyłam dziś mirunę o cytrynowym posmaku, podałam z ziemniakami, kalafiorem i ogórkiem kiszonym.
co dzisiaj na obiad?
Obserwuj wątekOdp: Odp: co dzisiaj na obiad?
msewka
Kusząca ta grochóweczka!
Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?
msewka
Pięknie i kolorowo! Aż ślinka leci!
msewka
Nie lubię trzeć ziemniaków, ale placki ziemniaczane lubię i to bardzo.Chyba mam pomysł na jutrzejszy obiad.
msewka
Eli, pięknie się prezentuje.Golonkę mój mąż uwielbia, choć rzadko ją serwuję.A wczoraj ugotowałam kapuchę a la bigos i trochę zamroziłam.
Ja usmażyłam dziś mirunę o cytrynowym posmaku, podałam z ziemniakami, kalafiorem i ogórkiem kiszonym.
msewka
Buniu, a gdzie ślimaczek? Jak "leniwiec" to ślimaczek powinien być, ja się domagam!
Pablito
jak jest piątek, to jest rybka, jak w moim rodzinnym domu
Odp: co dzisiaj na obiad?
Babciagramolka
luna
Eli, wieki wodzionki nie jadlam, czasami robilam z grzankami. Pycha, fajnie, ze o niej przypomnialas
moniczka_87
Pablito