co dzisiaj na obiad?

Obserwuj wątek

Odp: co dzisiaj na obiad?

luna
  • luna

• Przepisy: 359
  • Artykuły: 0
Serdeczne gratulacje Pyzo Przepis znalazlam, juz zanotowany

Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?

Pyza
  • Pyza

• Przepisy: 988
  • Artykuły: 74
msewka napisał(a):

A jeszcze gratulacje dla Pyzy.Jej przepis został zamieszczony w broszurce i dostała super nagrodę przed świętami.Od razu, jak szłam koło kiosku, to poznałam buźkę Pyzy, a jak jeszcze dojrzałam mięsko, które robiłam w sosie śliwkowym i czerwone kluski śląskie z buraczka, to nie miałam wątpliwości.Nagroda w pełni zasłużona, bo mięsko i sos są na prawdę świetne.Gratuluję Pyzuniu!

Ewciu, bardzo dziękuję! fakt, przekolorowali mi bluzkę tak, że nie można nie zauważyć
obrazek obrazek

zmieniono 2 razy (ostatnio 22 mar 2010 14:44 przez Pyza)

msewka
  • msewka

• Przepisy: 607
luna napisał(a):

No to musze zerknac do przepisow Pyzy, u mnie wszystko miesozerne, dlatego nowe przepisy mile widziane Dzisiaj na obiad zrobilam zupe ogorkowa i roznosci nalesnikowe

Ale zaszalałaś Luno.Oczy z orbit wychodzą.
A mi dziś udało się kupić foremki do pieczenia orzeszków (ciasteczek), z czego się bardzo cieszę, bo już dawno planowałam zakup, a nigdzie nie mogłam ich spotkać.Chyba na święta z tej radości zrobię, choć są strasznie pracochłonne.

luna
  • luna

No to musze zerknac do przepisow Pyzy, u mnie wszystko miesozerne, dlatego nowe przepisy mile widziane Dzisiaj na obiad zrobilam zupe ogorkowa i roznosci nalesnikowe
obrazek obrazek

msewka
  • msewka

• Przepisy: 607
Ale miałyście wczoraj pyszności, ale ja też nie narzekam.Zrobiłam z przepisu Berniki Aromatyczny kurczak.Przepyszny, a mięsko delikatne, że rozpływa się w ustach.Córka stwierdziła, że smakuje jak chipsy i nie mogłam jej wypędzić z kuchni podczas smażenia.Podałam z sosem, który jest w przepisie, ryżem i surówką z pekinki, białej rzodkwi, jabłka i marchewki.Polecam!

A jeszcze gratulacje dla Pyzy.Jej przepis został zamieszczony w broszurce i dostała super nagrodę przed świętami.Od razu, jak szłam koło kiosku, to poznałam buźkę Pyzy, a jak jeszcze dojrzałam mięsko, które robiłam w sosie śliwkowym i czerwone kluski śląskie z buraczka, to nie miałam wątpliwości.Nagroda w pełni zasłużona, bo mięsko i sos są na prawdę świetne.Gratuluję Pyzuniu!

iwona3004
  • iwona3004

• Przepisy: 74
Dzisiaj od rana przy pięknej pogodzie (temp.w cieniu 20st) pracowaliśmy z mężem w naszym miniaturowym ogródku...przesadzaliśmy,mąż starał się wygrabić trawnik,który zarósł mchem i takie tam różne inne prace uskutecznialiśmy
i na obiadek zrobiłam klopsy mielone duszone w kapuście kiszonej wg przepisu Wioletty_Koziel z ziemniaczkami,na deserek ciasta z wczoraj...ale smakowało,aż się nam uszy trzęsły
obrazek

Doro
  • Doro

• Przepisy: 8
Ja zrobilam dzis kopytka z karkowka , buraczki i surowka z selera z ogorkiem kiszonym
obrazek

luna
  • luna

Iwonka to przy sobocie zrobilas swietny obiadek
U mnie dunska pieczen, kluseczki i kapusta czerwona zrobiona wg.przepisu Eli.
obrazek

iwona3004
  • iwona3004

• Przepisy: 74
Tak się dzisiaj rozkręciłam z eksperymentowaniem z pieczeniem,że na obiad zrobiłam tylko pierś z kurczaka z frytkami i korniszonem
obrazek

kinga
  • kinga

• Przepisy: 55
Sarenka napisał(a):

Jak dobrze miec mamcie przy sobie cio? Tylko nam jest gorzej, bo Kinia znikla z pola widzenia

Sarenko ja dzis nie bardzo czasowa,pół dnia spedziłąm w kuchni,gdyż mamy dzis gosci,teraz tez wpadłam tylko na chwilke i zaraz uciekamA co do mamci,to pewnie,ze dobrze ja mieć,dzieki niej 2 weekendy pod rząd mam upieczone pyszne ciasta

Odpowiedz na/ edytuj co dzisiaj na obiad?