co dzisiaj na obiad?

Obserwuj wątek

Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?

msewka
  • msewka

• Przepisy: 607
  • Artykuły: 0
Sarenka napisał(a):

Eh, a moj nawet gdyby zechcial to i tak by mu nie wyszlo :/

Sarenko, może nasi mężowie tak świetnie się maskują, żeby później od nich za dużo nie wymagać?

Odp: co dzisiaj na obiad?

Sarenka
  • Sarenka

• Przepisy: 571
  • Artykuły: 1
Eh, a moj nawet gdyby zechcial to i tak by mu nie wyszlo :/

msewka napisał(a):

Chciałabym, żeby mój mąż coś potrafił ugotować.Nie , żeby to robił na co dzień, ale czasami by się przydało żeby coś pomógł, czy wcześniej wstawił.Ale cóż, nie można ponoć mieć wszystkiego.

A mój łobuz potrafi,tylko nie lubi się tym przechwalać.Czasami ma natchnienie,ale to bywa tak rzadko,że przez ostatnie 10miesięcy wcale go nie naszło.Ostatnio na początku maja(zapamiętałam,bo to był 3 maj) uraczył nas pysznym kurczakiem na obiadek.

msewka
  • msewka

Chciałabym, żeby mój mąż coś potrafił ugotować.Nie , żeby to robił na co dzień, ale czasami by się przydało żeby coś pomógł, czy wcześniej wstawił.Ale cóż, nie można ponoć mieć wszystkiego.

Jojo
  • Jojo

• Przepisy: 84
Doro napisał(a):

U mnie byly lazanki z kapusta i grzybami

Przepadam wprost za takim daniem.
Ja poszlam dzis na latwizne bo najmlodszy mial szczepienie. Dzieci - paluszki rybne a my - filety ze szpinakiem - tez gotowe. Ugotowalam tylko ziemniaczki.

Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?

Jojo
  • Jojo

• Przepisy: 84
Natala1210 napisał(a):

Jojo napisał(a):

Natala1210 napisał(a):

Jojo napisał(a):

pocztylion2221 napisał(a):

U mnie dzisiaj barszczyk ukraiński pierożki z mięskiem

Barszczyku ukrainskiego nie robilam juz od zeszlego roku - calkiem o nim zapomnialam. To dopiero narobilas mi smaku.
Wiem ze juz troche za pozno dzielic sie wrazeniami obiadowymi ale wczesniej nie dalam rady. Moje plany ulegly zmianie gdyz synek zapomnial kupic ziemniakow. Trzeci dzien jedlismy kluski ale wszystkim smakowalo

Ależ pyszności na Twoim talerzu Jojo,super!

A u mnie dzisiaj ziemniaki,udka z kurczaka i surówka z kiszonej kapusty!

Bardzo smakowicie wyglada ten Twoj talerzyk uwielbiam surowke z kiszonej kapusty Ja jeszcze ciagle jestem pod wrazeniem zeberek cyganskich jovi. Smakowaly rewelacyjnie

No to ja w poniedziałek robię żeberka bo tak wspaniale wyglądają,że nabrałam na nie wielkiej ochoty!

Zeberka byly super ale ja przyprawilam je dwie godziny wczesniej - zeby sie przegryzly

Odp: Odp: Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?

kinga
  • kinga

• Przepisy: 55
Pyza napisał(a):

"mąż ugotował..."...ja mogę sobie tylko pomarzyć...mój to umie tylko wodę zagotować i to w czajniku elektrycznym

No to ja nie mogę narzekacMój gotuje i muszę przyznac,ze całkiem nieżleAle ogólnie w tygodniu to ja gotuje,mąż w weekendy rządzi w kuchni

Odp: Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?

Pyza
  • Pyza

• Przepisy: 988
  • Artykuły: 74
"mąż ugotował..."...ja mogę sobie tylko pomarzyć...mój to umie tylko wodę zagotować i to w czajniku elektrycznym

kinga
  • kinga

• Przepisy: 55
A u mnie jako,ze dzis mąż skończył wcześniej pracę ugotował największy gar jaki mamy pysznego bigosu,ale ze bigosik zawiera dosc dużo mięska to bedzie na weekend,a ja szybciutko po pracy ugotowałam barszcz czerwony z jajkiem.

msewka
  • msewka

Ja ugotowałam zupę jarzynową z mrożonką 8-składnikową, łodygą brokuła (spapugowałam z Pyzy), ziemniakami i doprawioną curry , imbirem i papryką słodką.
I wystarczy.

Odpowiedz na/ edytuj co dzisiaj na obiad?