co dzisiaj na obiad?

Obserwuj wątek

Odp: co dzisiaj na obiad?

Natala1210
  • Natala1210

• Przepisy: 770
  • Artykuły: 5
Obiadki macie super u mnie dzisiaj szybki obiadek,bo barszczyk czerwony z ziemniakami i jajkiem ale na więcej nie mam czasu bo robię ruskie pierogi na jutro a że obiecałam szwagrowi to muszę zrobić około200,połowa już jest więc teraz chwila przerwy!

Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?

prawie czuje jak to wszystko pachnie,dobrze,ze jestem juz po obiedzie,to slinotok w normie,przegryze jablkiem i mam nadzieje,ze apetyt minie

msewka
  • msewka

• Przepisy: 607
  • Artykuły: 0
Ja też się cieszę,ze tarfiłam na tą stronę i poznałam wiele fajnych osóbek , które w dodatku świetnie gotują.
Zaraz zmykam kończyć ciasto.Tak skromnie uczcimy jutrzejszą (W POPIELEC), rocznicę ślubu.Od jutra na 40 dni pass z ciastami, ciasteczkami, deserkami i alkoholem pod żadną postacią.Tylko włosiankę założyć i płakać!

Odp: Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?

luna
  • luna

• Przepisy: 359
msewka napisał(a):

luna napisał(a):

U Msewki flaczki od Buni a u mnie placuszki z piersi kurczaka od Pyzy. Pyszny obiadek i cos nowego dla moich lakomczuchow Pyza-nie dziekuje.

Bardzo apetycznie wygląda Twój obiadek Luno!
Dobrze jest się wymieniać przepisami, prawda?
Każdy ma jakieś sprawdzone przepisy i ciekawe pomysły na nowe dania.Wspólnie mamy bogatsze jadłospisy i nowe doświadczenia kulinarne.

Masz calkowita racje Msewka. Bardzo sie ciesze, ze Was znalazlam

msewka
  • msewka

luna napisał(a):

U Msewki flaczki od Buni a u mnie placuszki z piersi kurczaka od Pyzy. Pyszny obiadek i cos nowego dla moich lakomczuchow Pyza-nie dziekuje.

Bardzo apetycznie wygląda Twój obiadek Luno!
Dobrze jest się wymieniać przepisami, prawda?
Każdy ma jakieś sprawdzone przepisy i ciekawe pomysły na nowe dania.Wspólnie mamy bogatsze jadłospisy i nowe doświadczenia kulinarne.

luna
  • luna

• Przepisy: 359
obrazek obrazek

msewka
  • msewka

Dziś na obiad ugotowałam flaczki z boczniaka wg. Babcigramolki.Co prawda, coś zmieniałam, ale niewiele.Dołożyłam ugotowane 2 udka bez skóry-pokrojone w paseczki.Wsypałąm przyprawę do flaków i zrezygnowałam z koperku.
Już wiem, że boczniaki pojawią się w mojej kuchni nie raz, a flaczki smakowały wybornie.Mąż zastrzegł sobie, żeby mu zostawić trochę na kolację.Więc mniemam ,że mu smakowało.Poza tym, wizualnie pocięty w paski boczniak do złudzenia przypomina prawdziwe flaczki, więc nie jedna osoba nie zgadłaby co jadła.
Buniu, cieszę się, że trafiłam na Twój przepis i dziękuję,że go dodałaś!

Odp: Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?

msewka
  • msewka

Natala1210 napisał(a):

msewka napisał(a):

A to mój wczorajszy obiad, wreszcie mogłam zgrać zdjęcia i dodać przepis.

Ewcia z niecierpliwością czekam na przepis!

Natala, przepis już jest a na forum do przepisu wstawiłam fotki.
https://gotujmy.pl/zapiekanka-z-musem-z-lososia-,przepisy,54370.html

Jeśli masz w pobliżu Kaufland, to od soboty w promocji jest łosoś sałatkowy Koral 5 dag+2%, czyli 30 dag za 6,50 zł o ile dobrze pamiętam.
Tak więc 3 opakowania za niecałe 20 zł, a normalnie łosoś kosztuje ok.65 zł.
Kto chciałby wypróbować, to jest okazja, bo faktycznie w normalnej cenie też bym nie dała łososia w takiej ilości.

Natala1210
  • Natala1210

msewka napisał(a):

A to mój wczorajszy obiad, wreszcie mogłam zgrać zdjęcia i dodać przepis.

Ewcia z niecierpliwością czekam na przepis!

Odp: Odp: Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?

Natala1210
  • Natala1210

misia53 napisał(a):

Natala1210 napisał(a):

misia53 napisał(a):

Obiadek mam dziś smakowity

Oj tak,tak misiu,bardzo smakowity! To ja poproszę troszkę!

A u mnie dzisiaj krokiety z farszem z kapusty kiszonej i mięsa i do tego oczywiście barszczyk!

Natalko, to zrobimy małą podmiankę i jutro świętujemy

to podmianka i poświętuję z przyjemnością!

Odpowiedz na/ edytuj co dzisiaj na obiad?