Ja dzisiaj jeszcze nie mam pomysłu,co by tu ugotować.Wczoraj zrobiłam szynkę z warzywami.Ugotowałam tyle,że miało starczyć jeszcze na dzisiejszy obiadek,ale niestety,moja rodzinka spałaszowała wszystko
Hm,ja też dziś miałam gotować bigos,ale w polskim sklepie zabrakło kapusty kiszonejA jako,ze wczoraj zrobiłam grubo ponad setkę pierogów ruskich,takze dziś odsmażane
Ja amura zawsze filetowałam ( tak jak karpia ) bo mnie ości złoszczą . Na Wigilię robiłam smażonego ma maśle ( lekko posolony, popieprzony i skropiony cytryną kilka godzin wcześniej - albo na noc ) .Potem oprószony mąką i usmażony na rumiano . Osobno gotowałam kilka ( kilkanaście ) namoczonych kapeluszy suszonych grzybów .Odsączałam i dodawałam do amura na patelnię i chwilę smażyłam na maśle obok ryby . ( można skropić trochę wywarem z grzybów - ale tak ciut ciut .) . Jak zostanie to zrobić zalewę octową i zalać gorąca . Będzie na Sylwestra jak znalazł .
Ja dziś gotuję kapustę wigilijną Pyzy (tyle,że bez śliwek-bo o ile w bigosie rodzinka zjada to tutaj sobie nie życzyła).Poza tym zaraz ubieram choinkę, keksy się właśnie pieką i dziś muszę się rozprawić ze śledziami.
A miałam iść sobie coś kupić
Ale już jutro koniecznie pójdę!
Ja amura zawsze filetowałam ( tak jak karpia ) bo mnie ości złoszczą . Na Wigilię robiłam smażonego ma maśle ( lekko posolony, popieprzony i skropiony cytryną kilka godzin wcześniej - albo na noc ) .Potem oprószony mąką i usmażony na rumiano . Osobno gotowałam kilka ( kilkanaście ) namoczonych kapeluszy suszonych grzybów .Odsączałam i dodawałam do amura na patelnię i chwilę smażyłam na maśle obok ryby . ( można skropić trochę wywarem z grzybów - ale tak ciut ciut .) . Jak zostanie to zrobić zalewę octową i zalać gorąca . Będzie na Sylwestra jak znalazł .
co dzisiaj na obiad?
Obserwuj wątekOdp: co dzisiaj na obiad?
Śliweczka
Odp: co dzisiaj na obiad?
Babciagramolka
Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?
kinga
Hm,ja też dziś miałam gotować bigos,ale w polskim sklepie zabrakło kapusty kiszonejA jako,ze wczoraj zrobiłam grubo ponad setkę pierogów ruskich,takze dziś odsmażane
zuzi
BEEA123
Babciagramolka
Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?
misia53
Serdeczne dzięki
Najgorsze te ości
msewka