co dzisiaj na obiad?

Obserwuj wątek

Odp: co dzisiaj na obiad?

A.B.
  • A.B.

• Przepisy: 259
  • Artykuły: 3
ale barwne dania,a ja mam dzisiaj leniwe pierogi z jogurtem naturalnym z cukrem
obrazek

Odp: Odp: Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?

BEEA123
  • BEEA123

• Przepisy: 9
  • Artykuły: 0
Pyza napisał(a):

Dziewczynki, mam nadzieję, że nie pogniewacie się na mnie, ale....ukradłam pomysł na kluski z buraczkiem wczoraj ugotowałam więcej ziemniaków bo na dzisiaj zaplanowałam kopytka i tak sobie pomyślałam, że taki buraczkowe kluchy fajnie się skomponują z sosem chrzanowym...sorki

Ale świetne te kluski.fajnie że zrobilaś takie.Teraz już wiemy jak wyglądają.
I extra się prezentuja na talerzu.

zmieniono 1 raz (ostatnio 16 paź 2009 18:30 przez BEEA123)

Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?

Pyza
  • Pyza

• Przepisy: 988
  • Artykuły: 74
Sarenko, dla Ciebie

do klusek były klopsiki z jajeczkiem w sosie chrzanowym i bukiet jarzyn
o dziwo - mąż nawet dzisiaj nie marudził! ani na warzywa, ani na sos...ja w odwodzie miałam kopytka (te planowane ) z frykadelkami w sosie koperkowym...
obrazek

Sarenka
  • Sarenka

• Przepisy: 571
  • Artykuły: 1
Eh ja nic nie powiem, nie moge Pieknosci...

Babciagramolka
No !Podoba mi się pomysł - do wykorzystania .Robię czerwony ryż z pomidorami , i ryz prawie zielony z groszkiem - jak by dodać do niego szpinak jako barwnik- myslę ,że bedzie śliczny . A jeszcze jeden ryż jak Ci się podoba ?
obrazek obrazek obrazek

i jeszcze jeden pomysl :a gdyby tak namoczyc ryz na kulki w wodzie z sokiem ze szpinaku lub buraka? Mozna by tez gotowac ryz na kolorowo.Azuki robia ryz czerwony...Juz nie mowiac ,ze risotto z szafranem jest piekne i zlote!
obrazek

bardzo fajne! Ja juz robilam Pyzy nadziewane miesem( tutejsze rzepy) ...Co do nadzienia bezmiesnego tutaj to pewnie bylo by to ryba: biala,krewetki ,bialko z jajka(pasta)- to taka podstawa....
Lubie poznawac potrawy z roznych krajow bo z kazdej mozna sie czegos nauczyc.Jeszcze raz bardzo fajne!

Babciagramolka
Matko - ależ masz pomysł ( brrr ) - ale idealnie trafiłaś - śląskie czarne krwiożercze pająki - hi hi

Dziś mniej krwiożerczo .Kalarepka faszerowana rybą wg Daniela ( tzn mojego syna ). Ma znajomych którzy nie jadają miesa a jedzą ryby i ciągle coś robi z dań wegetarńanskich .A ja je robię z przyjemnością
obrazek

Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?

Babciagramolka napisał(a):

Tokijko nie prowokuj ( hi hi ) .Mam barwnik spożywczy do makaronu ( Włosi też robią czarny makaron ) - może on z tego atramentu z kałamarnic ? Jak myślicie jak by wyglądały czarne kluski śląskie ? I z czym by je można podać ? Smaku by ten mój barwnik nie zmienił .Tokijko kombinuj- sprowokowałaś to teraz myśl . Czarne śląskie z owocami morza ?

Mysle ,ze jak kazde kluski z boczkiem i cebulka ok .Na Andrzejki na sosie gazpaczo...Takie we krwi czarne pajaki....Do tych klusek (slicznych) Pyzy mozna by zrobic zielony sos z awokado ? Ze szpinaku? Ja bym go miksowala i na to sadzala kluski

Odp: Odp: Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?

msewka
  • msewka

• Przepisy: 607
  • Artykuły: 0
Pyza napisał(a):

Dziewczynki, mam nadzieję, że nie pogniewacie się na mnie, ale....ukradłam pomysł na kluski z buraczkiem wczoraj ugotowałam więcej ziemniaków bo na dzisiaj zaplanowałam kopytka i tak sobie pomyślałam, że taki buraczkowe kluchy fajnie się skomponują z sosem chrzanowym...sorki

Rewelacyjnie wyglądają te kluseczki.Szok totalny.

Odpowiedz na/ edytuj co dzisiaj na obiad?