co dzisiaj na obiad?

Obserwuj wątek

Odp: Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?

BEEA123
  • BEEA123

• Przepisy: 9
  • Artykuły: 0
msewka napisał(a):

BEEA123 napisał(a):

U mnie dzisiaj kluski wg Babcigramolki (pomarańczowe i zielone) + żeberka z rękawa+ kalafior zapiekany

Następna się pastwi nade mną takimi widokami.

Nie pastwi,nie pastwi podaje pomysł na obiad

Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?

msewka
  • msewka

• Przepisy: 607
BEEA123 napisał(a):

U mnie dzisiaj kluski wg Babcigramolki (pomarańczowe i zielone) + żeberka z rękawa+ kalafior zapiekany

Następna się pastwi nade mną takimi widokami.

Odp: co dzisiaj na obiad?

BEEA123
  • BEEA123

• Przepisy: 9
obrazek

msewka
  • msewka

• Przepisy: 607
Babciagramolka napisał(a):

A dziś obiadek ,, Ukłon w stronę Tokijki ".Takiego smaku mi narobiła swoimi daniami ,że aż mnie skręcało .Danie japońskie to to napewno nie jest ale smaczek orientalny przebija .

Ale mi smaku narobiłaś Babciugramolko.To nie jest humanitarne ,aby w pracy widzieć takie smakołyki i nie móc skosztować.Kolejny raz zgłaszam nadużycie!

Babciagramolka
A dziś obiadek ,, Ukłon w stronę Tokijki ".Takiego smaku mi narobiła swoimi daniami ,że aż mnie skręcało .Danie japońskie to to napewno nie jest ale smaczek orientalny przebija .
obrazek

A.B.
  • A.B.

• Przepisy: 259
  • Artykuły: 3
mądre słowa,ja też mam w swoim składzie jajka z kurkami i inne prościutkie potrawy jak np.kanapki na gorąco

Babciagramolka
Pyzo masz rację . Wyobraźcie sobie ,że znajomi moich dzieciaków najbardziej ucieszyli się z podania przepisu na jajka na miękko i po wiedeńsku. Po prostu nie umieli ich ugotować - zawsze wychodziły na twardo a bardzo lubili - tylko ,ze w domu zawsze to Mama lub Babcia gotowały. Masz rację - Ci którzy zaczynają swoja przydodę w kuchni potrzebują podstaw ( podstawowego ciasta na pierogi , naleśniki ) - dajmy Im to , a za moment to Oni bedą nas uczyć .

Odp: Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?

Pyza
  • Pyza

• Przepisy: 988
  • Artykuły: 74
Tokijka, zamieszczać wszystkie! dodałam ostatnio "przepis" na zwykłą jajecznicę ze szczypiorkiem bo nie znalazłam takowej w tysiącach przepisów a poza tym może ktoś bardzo młody albo zaczynający swoją przygodę kuchenną od zera zechce skorzystać. Byłam kika dni temu u kolegi, którego nagle opuściła żona. Został sam a całe życie ktoś mu podsuwał wszystko pod nos i wyrosło z niego takie kuchenne kalectwo, które nie umiało nawet tej jajecznicy usmażyć...załamka...ale nauczymy, powoli, od bardzo prostych potraw - jajka pod moim okiem zrobił (łapki się trzęsły) więc da radę!

Babciagramolka napisał(a):

A na obiad ,, Pośpieszna " fasolówka (Moje starsze wnuki rozpoczynają powoli samodzielną przygodę kulinarną . Dostałam bojowe zadanie – mam przygotować przepisy na proste, tanie, szybkie i syte dania które będą w stanie sami ugotować .)

Bardzo fajnie pewnie przepisy takie bardzo sie przydadza i to nie tylko tym najmlodszym .Czasami mam dylemat jakie przepisy zamieszczac bo roznice miedzy naszymi blogowiczami ogromne

Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?

kinga
  • kinga

• Przepisy: 55
Pyza napisał(a):

kinga napisał(a):

Pyza napisał(a):

moje danko też proste i szybkie
wątróbka z paprykową jarzynką

Pyzo Twoja wątróbka wyglada jak kaszanka,takie ładne okrąglutkie plasterki

już poprawiłam ależ ze mnie koziołek matołek

A to ja jednak dobrze widziałam,a zastanawiałam się gdzie Ty kupiłas taką zgrabną wątróbke

Odpowiedz na/ edytuj co dzisiaj na obiad?