A dziś obiadek ,, Ukłon w stronę Tokijki ".Takiego smaku mi narobiła swoimi daniami ,że aż mnie skręcało .Danie japońskie to to napewno nie jest ale smaczek orientalny przebija .
Ale mi smaku narobiłaś Babciugramolko.To nie jest humanitarne ,aby w pracy widzieć takie smakołyki i nie móc skosztować.Kolejny raz zgłaszam nadużycie!
A dziś obiadek ,, Ukłon w stronę Tokijki ".Takiego smaku mi narobiła swoimi daniami ,że aż mnie skręcało .Danie japońskie to to napewno nie jest ale smaczek orientalny przebija .
Pyzo masz rację . Wyobraźcie sobie ,że znajomi moich dzieciaków najbardziej ucieszyli się z podania przepisu na jajka na miękko i po wiedeńsku. Po prostu nie umieli ich ugotować - zawsze wychodziły na twardo a bardzo lubili - tylko ,ze w domu zawsze to Mama lub Babcia gotowały. Masz rację - Ci którzy zaczynają swoja przydodę w kuchni potrzebują podstaw ( podstawowego ciasta na pierogi , naleśniki ) - dajmy Im to , a za moment to Oni bedą nas uczyć .
Tokijka, zamieszczać wszystkie! dodałam ostatnio "przepis" na zwykłą jajecznicę ze szczypiorkiem bo nie znalazłam takowej w tysiącach przepisów a poza tym może ktoś bardzo młody albo zaczynający swoją przygodę kuchenną od zera zechce skorzystać. Byłam kika dni temu u kolegi, którego nagle opuściła żona. Został sam a całe życie ktoś mu podsuwał wszystko pod nos i wyrosło z niego takie kuchenne kalectwo, które nie umiało nawet tej jajecznicy usmażyć...załamka...ale nauczymy, powoli, od bardzo prostych potraw - jajka pod moim okiem zrobił (łapki się trzęsły) więc da radę!
A na obiad ,, Pośpieszna " fasolówka (Moje starsze wnuki rozpoczynają powoli samodzielną przygodę kulinarną . Dostałam bojowe zadanie – mam przygotować przepisy na proste, tanie, szybkie i syte dania które będą w stanie sami ugotować .)
Bardzo fajnie pewnie przepisy takie bardzo sie przydadza i to nie tylko tym najmlodszym .Czasami mam dylemat jakie przepisy zamieszczac bo roznice miedzy naszymi blogowiczami ogromne
co dzisiaj na obiad?
Obserwuj wątekOdp: Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?
BEEA123
Nie pastwi,nie pastwi podaje pomysł na obiad
Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?
msewka
Następna się pastwi nade mną takimi widokami.
Odp: co dzisiaj na obiad?
BEEA123
msewka
Ale mi smaku narobiłaś Babciugramolko.To nie jest humanitarne ,aby w pracy widzieć takie smakołyki i nie móc skosztować.Kolejny raz zgłaszam nadużycie!
Babciagramolka
A.B.
Babciagramolka
Odp: Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?
Pyza
Bardzo fajnie pewnie przepisy takie bardzo sie przydadza i to nie tylko tym najmlodszym .Czasami mam dylemat jakie przepisy zamieszczac bo roznice miedzy naszymi blogowiczami ogromne
Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?
kinga
A to ja jednak dobrze widziałam,a zastanawiałam się gdzie Ty kupiłas taką zgrabną wątróbke