Wędzonki nie trafię - nie ma mowy za dużo ich jest .A melon-nie melon mnie męczy . A może to coś w rodzaju granity .Eeee nie roztopiło by się .Coś w rodzaju musu np musztardowego
zmieniono 1 raz (ostatnio 07 paź 2009 21:32 przez Babciagramolka)
No to obstawiamy :
Od lewej :
- na pewno melon )na szynce ( jaka nie wiem - raczej gotowana -)
-zwinięta surowa wędzonka - moze prosiutto
-nie mam pojecia co na spodzie ( może być pieczywo ) - wędlina- pomidorek cherry ( chyba )
-tortilla posmarowana chyba pastą z suszonych pomidorów ( skład pasty domyślny )
-coś w wędzonce - moze być szynka parmeńska lub prozaicznie wędzonka krotoszyńska
Pomysł na łyżeczki super - kupuję i niech moje chłopaki się siłują . Dziękuję za podpowiedź.
zmieniono 1 raz (ostatnio 07 paź 2009 21:13 przez Babciagramolka)
Auć takie widoczki ,, bolą " - ja chcę takie łyżeczki - fantastycznie to wyglada .Cos dzis nam się dzień na meksykańsko zrobił. Zlituj się i rozszyfruj składniki bo domyślam się tylko kilku .A nie chce zostać ,, ciemna jak tabaka w rogu "
No nie moge jak to ślicznie podane .
Te łyżeczki to bajecznie łatwa sprawa...Kupujesz najtańsze (ale koniecznie "gładkie") i wyginasz je sama, albo prosisz kogoś obdarowanego przez naturę choć minimalnymi zdolnościami do majsterkowania. Co do składników...to póki co nie powiem...czekam na Wasze zgadywania...
Auć takie widoczki ,, bolą " - ja chcę takie łyżeczki - fantastycznie to wyglada .Cos dzis nam się dzień na meksykańsko zrobił. Zlituj się i rozszyfruj składniki bo domyślam się tylko kilku .A nie chce zostać ,, ciemna jak tabaka w rogu "
Takie tu smaczności na obiadki robicie,że aż mi głupio pisać co u mnie na obiad.Noo...dobra odważę się.U mnie łopatka wieprzowa z cebulką w sosie własnym,surówka z buraczków,jabłuszka,papryki i marchewki (ze słoiczka własnej roboty),ziemniaczki i zsiadłe mleko do popicia.
Yolu makurat na jutro też przewidziałam łopatkę duszoną z cebulką,no może jakaś pieczarka.I jak starczy mi czasu to może zrobię oranżowe kluski z dziurką.
Póki co przypomniałam sobie,że w lodówce mam drożdże ,które za 3 dni stracą datę ważności.I szybko zarobiłam ciasto i czekam,aż wyrośnie i aż wymyślę,czym je nałożyć.
O matko dziewczyny,ale pyszności zaserwowałyście dzisiaj,zresztą nie tylko dzisiaj,codziennie tu są pysznosciA ja jestem przed obiadem i jestem głodna,ale obiad dopiero za jakieś 1,5 godziny,jak juz wszyscy są w domuMoje chłopaki mają powtórkę z rozrywki,czyli wczorajsze bitki,a ja mam kawałek kurczaka z rożna i surówka
co dzisiaj na obiad?
Obserwuj wątekOdp: co dzisiaj na obiad?
Babciagramolka
Odp: co dzisiaj na obiad?
Bahus
Babciagramolka
Od lewej :
- na pewno melon )na szynce ( jaka nie wiem - raczej gotowana -)
-zwinięta surowa wędzonka - moze prosiutto
-nie mam pojecia co na spodzie ( może być pieczywo ) - wędlina- pomidorek cherry ( chyba )
-tortilla posmarowana chyba pastą z suszonych pomidorów ( skład pasty domyślny )
-coś w wędzonce - moze być szynka parmeńska lub prozaicznie wędzonka krotoszyńska
Pomysł na łyżeczki super - kupuję i niech moje chłopaki się siłują . Dziękuję za podpowiedź.
Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?
Bahus
Te łyżeczki to bajecznie łatwa sprawa...Kupujesz najtańsze (ale koniecznie "gładkie") i wyginasz je sama, albo prosisz kogoś obdarowanego przez naturę choć minimalnymi zdolnościami do majsterkowania. Co do składników...to póki co nie powiem...czekam na Wasze zgadywania...
kinga
Bahus cieszy oczy to Twoje danie,szkoda,ze nie podniebienie
Babciagramolka
Bahus
msewka
Yolu makurat na jutro też przewidziałam łopatkę duszoną z cebulką,no może jakaś pieczarka.I jak starczy mi czasu to może zrobię oranżowe kluski z dziurką.
Póki co przypomniałam sobie,że w lodówce mam drożdże ,które za 3 dni stracą datę ważności.I szybko zarobiłam ciasto i czekam,aż wyrośnie i aż wymyślę,czym je nałożyć.
Odp: Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?
kinga
kinga