https://gotujmy.pl/lopatka-w-sosie-wlasnym-z-cebulka,przepisy,32899.html
Dziś miałam na obiad powyższe danie.Szukałam czegoś prostego.szybkiego do zrobienia i smacznego zarazem.Jedynie dorzuciłam grzyby leśne,więc łopatka była we własnym grzybowym sosie z cebulką.Do tego kasza i ogóreczek kiszony.
Wszystkim mięsko bardzo smakowało.
Żeberka już się duszą, moża kasza do tego?... nie chce mi się obierać ziemniaków tak, ugotuję pęczak i do tego ogóreczki
Pyza ,czy ty mieszkasz nie daleko,że widziałaś przez okno co mam dziś na obiad.
Otóż,były żeberka z kaszą gryczaną i sosikiem oraz brokuła zwody z podrumienioną tartą bułką.A ja masz jeszcze do tego kompot z wiśni to zemdleję
U mnie dzis na obiadek kurczak w jogurtowej marynacie z curry i imbirem, do tego ryz i salatka z ogorka,papryki ,pora i sosu czosnkowego.
Robię taką marynatę do piersi z kurczaka do szaszłyków do grilla i nie tylko.Kurczaj jest kruchy i delikatny a przyprawy dają mu niepowtarzalny zapach i smak.
A ja od rana siedze w kuchni,a mialam odpoczywac ten weekendTak liczylam na blogie lenistwo,a tu z tego niciPrzyjezdza dzis do nas nasz sasiad z Polski,ktory mieszka w Londynie.
Obiad mam juz przygotowany,kotlety z piersi kurczaka,ziemniaczki i mizeria.
Zrobilam juz jedna salatke,za chwile zabieram sie za druga
Pierozki, ostatnio narobilam sie ich przed swietami Bozego Narodzenia. Roboty przy nich co niemiara, ale poswiecenie warte efektu. Najlepsze pierozki sa podsmazane, ze zrumieniona skorka, pychaaa
Kupiłam dziś borówki amerykańskie 0,5 kg i 0,5 kg moreli a jeszcze 1 kg śliwek i przymierzałam się do pieczenia ciasta (szczególnie śmietanowego Pyzy).Mąż wyciągnął mnie na działkę,niby na chwilę.A tam roboty,że....Jak wróciłam borówek zostało kilka na dnie salaterki,tak córce posmakowały.I godzina też późna.Nie będzie dziś pieczenia ciasta i basta.Ale mi się rymnęło,co?.
Ewka , myślę ,że działkę masz już ho ho...i nie zamierzasz jej stracić - proszę , blagam posadz sobie 2 choćby krzaczki borówki amer. , ja dopiero wróciłam z działki i znowu mam ze 3 litry borówek ale ciemno się zrobiło i ani połowę nie uzbierałam a wcześniej walczyłam z chwastami. Borówki to naprawdę fajna sprawa , polecam!
Tak zrobię Misiu.Posadzę własne krzaczki.Poradź mi tylko czy powinnam to zrobić jesienią,żeby się lepiej ukorzeniły czy na wiosnę.I czy pierwszego roku już można zebrać jakiś owoc? Nigdy nie miałam borówek amerykańskich i moi rodzice też nie,więc to będzie miła odmiana.A i oszczędność.Na zielonym ryneczku za 1 kg wołają 12 zł a dziś w Kauflandzie 25 dag wycenili na 6 zł.tyle,że w opakowaniach a nie na wagę.Troszkę przesadzili,nieprawdaż?
co dzisiaj na obiad?
Obserwuj wątekOdp: Odp: co dzisiaj na obiad?
Pyza
Odp: co dzisiaj na obiad?
msewka
Dziś miałam na obiad powyższe danie.Szukałam czegoś prostego.szybkiego do zrobienia i smacznego zarazem.Jedynie dorzuciłam grzyby leśne,więc łopatka była we własnym grzybowym sosie z cebulką.Do tego kasza i ogóreczek kiszony.
Wszystkim mięsko bardzo smakowało.
Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?
Pyza ,czy ty mieszkasz nie daleko,że widziałaś przez okno co mam dziś na obiad.
Otóż,były żeberka z kaszą gryczaną i sosikiem oraz brokuła zwody z podrumienioną tartą bułką.A ja masz jeszcze do tego kompot z wiśni to zemdleję
Odp: Odp: Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?
Pyza
Odp: Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?
Pyza
Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?
msewka
Robię taką marynatę do piersi z kurczaka do szaszłyków do grilla i nie tylko.Kurczaj jest kruchy i delikatny a przyprawy dają mu niepowtarzalny zapach i smak.
mania
Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?
kinga
Obiad mam juz przygotowany,kotlety z piersi kurczaka,ziemniaczki i mizeria.
Zrobilam juz jedna salatke,za chwile zabieram sie za druga
Sarenka
Odp: Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?
msewka
Tak zrobię Misiu.Posadzę własne krzaczki.Poradź mi tylko czy powinnam to zrobić jesienią,żeby się lepiej ukorzeniły czy na wiosnę.I czy pierwszego roku już można zebrać jakiś owoc? Nigdy nie miałam borówek amerykańskich i moi rodzice też nie,więc to będzie miła odmiana.A i oszczędność.Na zielonym ryneczku za 1 kg wołają 12 zł a dziś w Kauflandzie 25 dag wycenili na 6 zł.tyle,że w opakowaniach a nie na wagę.Troszkę przesadzili,nieprawdaż?