co dzisiaj na śniadanie?

Obserwuj wątek

Odp: co dzisiaj na śniadanie?

To zdjecie to zlepka roznych obent .Japonskie bento jest czasami mikroskopijne...Wiadomo to kraj mikroelementow

izabelka19
dzis bylo pieczywo wasa, na to kawalek lososia od neptuna, pietruszka i sos majonezowo chrzanowy, mmmm! pychotkaa.

Odp: Odp: Odp: co dzisiaj na śniadanie?

Mirka227
  • Mirka227

• Przepisy: 77
  • Artykuły: 0
iwi69 napisał(a):

tokijka napisał(a):

bardzo wczesnie
Dlatego ona cala przygotowana! Cos przygotowane wczesniej,cos zamrozone,wiele zrobione w minute -to wiedza z kucharskich ksiazek.....

Ale sniadanko po takim to ja nie jem az do kolacji

Faktycznie, starczyłoby nawet i do jutra, ale trzeba przyznać, że zjadłoby się coś!

Odp: Odp: co dzisiaj na śniadanie?

iwi69
  • iwi69

• Przepisy: 200
  • Artykuły: 2
tokijka napisał(a):

bardzo wczesnie
Dlatego ona cala przygotowana! Cos przygotowane wczesniej,cos zamrozone,wiele zrobione w minute -to wiedza z kucharskich ksiazek.....

Ale sniadanko po takim to ja nie jem az do kolacji

bardzo wczesnie
obrazek

Odp: Odp: Odp: co dzisiaj na śniadanie?

kinga
  • kinga

• Przepisy: 55
  • Artykuły: 0
I ja jestem pod wrażeniem
O której te japonki muszą wstać,zeby przygotować takie śniadańko mężowi i np.trójce dzieci

tokijka napisał(a):

Tak to wrecz takie "zboczenie"
http://www.kikkoman.co.jp/homecook/lunch/

Aż nie wiem co powiedzieć i buzia mi się ze zdziwienia otworzyła.O której rano musiałabym wstać,żeby naszykować mężowi takie cacko?
Oj,mają ci Japończycy kochane żonki.

Tak to wrecz takie "zboczenie"
http://www.kikkoman.co.jp/homecook/lunch/

tokijka napisał(a):

dodam swoje 3 grosze.
Drugie sniadanie w Japonii to cala sztuka -cale stosy ksiazek,przepisow,pojemnikow i ozdobnych dodatkow jednym slowem sztuka pudeleczka zwanego OBENTO.
Bento mozna kupic na stacji,w sklepach nocnych i na stadionie....
Mamy wstaja rano aby podarowac swoje "serce" dzieciom i mezom w malym ozdobnym pudeleczku....

Japońskie mamy to prawdziwe artystki.

dodam swoje 3 grosze.
Drugie sniadanie w Japonii to cala sztuka -cale stosy ksiazek,przepisow,pojemnikow i ozdobnych dodatkow jednym slowem sztuka pudeleczka zwanego OBENTO.
Bento mozna kupic na stacji,w sklepach nocnych i na stadionie....
Mamy wstaja rano aby podarowac swoje "serce" dzieciom i mezom w malym ozdobnym pudeleczku....
obrazek

Odpowiedz na/ edytuj co dzisiaj na śniadanie?