Nie wiedziałam, że można zamrażać makaron. Ja mam zawsze problem z makaronem do Spaghetti, ponieważ zawsze ugotuję go za dużo i nie wiem co z nim później zrobić. No ale już mam rozwiązanie
ja uważam że można mrozić makaron, sama zamrozilam dosc spora ilosc po swiatecznym obiedzie. dzis byla zupa pomidorowa wlasnie z tym makaronem i nawet nikt nie marudzil. tylko ze taki makaron nalezy wrzucic na gotujaca sie wode i poczekac do rozmrozenia, chwile pogotowac zeby nie byl zimny.
Potwierdzam, da się go mrozić, ale tak jak napisała Małgosia nalerzy go wrzucic do wrzątku.
ja uważam że można mrozić makaron, sama zamrozilam dosc spora ilosc po swiatecznym obiedzie. dzis byla zupa pomidorowa wlasnie z tym makaronem i nawet nikt nie marudzil. tylko ze taki makaron nalezy wrzucic na gotujaca sie wode i poczekac do rozmrozenia, chwile pogotowac zeby nie byl zimny.
Makaron najlepszy jest al dente, podaj go z oliwą, suszonymi pomidorami i oliwkami ... uwielbiam taki, gotuję tak kiedy chcę sobie poprawić humor. Spóźniłam się z radą, ale byłby dobry do zupy grzybowej zamiast łazanek.Dobry jest też przysmażony z jajkiem i innymi dowolnymi dodatkami.
Zostałem uraczony dużą ilością makaronu - mama się postarała. Czy mogę go zamrozić po ugotowaniu? Jest go sporo, w zamrażarce przed świętami miejsca niewiele, nie mam pomysłu jak to spożytkować, bo jest jak dla wojska
A może wrzucić wszystko w jakąś mega dużą zapiekankę? Pomocy
Sa dwie opcje , wg mnie !
Jesli makaron nie jest zbytnio rozgotowany to zrob mega zapiekanke i zapros sąsiadow na makaronowe party z zimnym piwkiem....beda ci wdzieczni.
Jesli z makaronu nie da sie zrobic zapiekanki albo sasiedzi nie maja ochoty na party........przez dwa , trzy dni zanos niewielkie porcje makaronu bedzomnym kotom na osiedlu.....rowniez one beda ci wdzieczne...w taki mroz !
Zrob jakas zapiekanke....ugotowanego makaronu nie mrozilam i z tego co wiem taki zamrozony i odmrozony makaron bedzie wodnisty i bedzie sie kruszyl.....ale mowie ....osobiscie nie mam z tym zadnego doswiadczenia....
Co zrobić z makaronem?
Obserwuj wątekOdp: Co zrobić z makaronem?
gusia1000
Odp: Co zrobić z makaronem?
Lidka
Odp: Odp: Co zrobić z makaronem?
caroline1983
Potwierdzam, da się go mrozić, ale tak jak napisała Małgosia nalerzy go wrzucic do wrzątku.
cherry
Ciuciu
małgosia7902
Ciuciu
Evi
Sa dwie opcje , wg mnie !
Jesli makaron nie jest zbytnio rozgotowany to zrob mega zapiekanke i zapros sąsiadow na makaronowe party z zimnym piwkiem....beda ci wdzieczni.
Jesli z makaronu nie da sie zrobic zapiekanki albo sasiedzi nie maja ochoty na party........przez dwa , trzy dni zanos niewielkie porcje makaronu bedzomnym kotom na osiedlu.....rowniez one beda ci wdzieczne...w taki mroz !
luna19
Zrob jakas zapiekanke....ugotowanego makaronu nie mrozilam i z tego co wiem taki zamrozony i odmrozony makaron bedzie wodnisty i bedzie sie kruszyl.....ale mowie ....osobiscie nie mam z tym zadnego doswiadczenia....