Konkurs - Słodki wypiek inspirowany Wielką Brytanią

Obserwuj wątek

Torty artystyczne

Ja mam propozycję - czy mógłby zaistnieć na portalu jakiś specjalny kącik dla maniaków dekoracji cukierniczej? Myślę że byłoby mobilizujące, gdyby okazji do tworzenia takich dzieł jakie powstały do konkursu było więcej. Bardzo proszę w swoim i moich znajomych pasjonatek imieniu o sekcję DEKORACJA CUKIERNICZA

Odp: Konkurs - Słodki wypiek inspirowany Wielką Brytanią

kicaj14
  • kicaj14

• Przepisy: 7
  • Artykuły: 3
Perpetua, dzięki, dzięki..
Ale jak tu można nie zazdrościć niektórym osobom? Takie niesamowite talenty tu się skrywają... Gratuluję wszystkim, bo wszyscy są już wygrani, skoro zgłosili tu swoje wypieki
Jury ma trudną robotę do wykonania i wcale im nie zazdroszczę, że muszą teraz spośród tylu dzieł wybrać tylko jedno. Życzę powodzenia każdemu uczestnikowi, ale i również jurorom :]

janeczka888
ok

Odp: Odp: Konkurs - Słodki wypiek inspirowany Wielką Brytanią

Matijos
  • Matijos

• Przepisy: 0
  • Artykuły: 0
Może tak to wygląda na zdjęciu, ale zapewniam, że biszkopty były barwione przed pieczeniem.

janeczka888
Matijos - pomysł fajny ale szkoda ze biszkopt pomalowany dopiero po przekrojeniu ....

petit gourmand
Kapelusz z piernikową podszewką i lukrowym wierzchem zadowoli najbardziej wymagające miłośniczki angielskich wyścigów konnych. Jest elegancki, ale i praktyczny: w oczekiwaniu na finisz gonitwy, zamiast obgryzać w stresie paznokcie, można zakąsić kawałek kapelusza
obrazek

krystyna-b1
Wiosenny w stylu angielskim
obrazek obrazek

krystyna-b1
100 % amatorski
obrazek obrazek obrazek

Matijos
  • Matijos

• Przepisy: 0
  • Artykuły: 0
"God save the Queen"- słynne brytyjskie powiedzenie, tu odnoszące się do utworzonego w Londynie zesp. Queen. W centralnym punkcie znajduje się królowa(Freddie Mercury?) otoczona motywem z czołówek filmowych Jamesa Bonda.
obrazek obrazek

zmieniono 1 raz (ostatnio 14 kwi 2013 23:38 przez Matijos)

Wartenberger
Witam serdecznie,
To była chwila, impuls aby wziąć udział w konkursie "Słodki wypiek inspirowany Wielką Brytanią". Przepis bardzo prosty ale niezwykle smaczny i mam nadzieję że wszyscy rozpoznają kształt kraju na słodkim cieście.
pozdrawiam
Paweł
obrazek

Odpowiedz na/ edytuj Konkurs - Słodki wypiek inspirowany Wielką Brytanią