Jestem amatorką i samoukiem, jeśli chodzi o robienie tortów.
Dzisiaj proponuję:
Angielskie śniadanie… na słodko? Dlaczego nie! Zawsze obfitujące w tłuszcz i kalorie - tutaj: w cukier puder i inne słodkości
Wszystkie dekoracje (tj. jajko sadzone, plastry bekonu, kiełbaski, fasolka w sosie pomidorowym, tosty itd.) robiłam ręcznie od podstaw, czyli od wykonania masy na figurki
Cukrowy dzbanuszek i cukrowa filiżanka - wykonana i malowana ręcznie mini pędzelkiem i barwnikami spożywczymi. Czarne obwódki wokół listków i kwiatów zajęły najwięcej czasu (robiłam je wykałaczką maczaną w czarnym barwniku spożywczym). Herbata to galaretka. Wypić się nie da ale można zjeść
Mam nadzieję, że się podoba
Sylwia.
Ps. Wszystko oczywiście jadalne
Odp: Odp: Konkurs - Słodki wypiek inspirowany Wielką Brytanią
Zapraszam wszystkich na filiżankę pysznej, angielskiej herbaty, tym razem w wersji do jedzenia, a nie do picia Nic tak nie kojarzy się z Wielką Brytanią jak herbata z mlekiem pijana popołudniu. Przygotowane przeze mnie specjalnie na konkurs ciasto odkryję przed Wami brytyjskie smaki skryte za jej barwami
rewelacja cukiereczku trzymam kciuki za wyniki !
Chciałabym by nagroda przypadła komuś kto z gotujmy przeżył już niejedną chwilę ..
zmieniono 1 raz (ostatnio 14 kwi 2013 19:28 przez Konczi)
Odp: Konkurs - Słodki wypiek inspirowany Wielką Brytanią
A proszę bardzo : ) Moja mama też tak mówi, ale ma trochę racji. Jak już coś piekę, to nigdy nie sprzątam po skończonej pracy, bo mi się już nie chce xD
Zaczęły wyglądać dobrze? Wyglądają idealnie! :]
I dziękuję bardzo, ale wiem, ze czeka mnie jeszcze spooro pracy...
Widać, że zrobiłaś już caaałą masę tortów
No to czekam na Twój ulubiony tort
Dziękuję bardzo Na poczatku pieklam tak jak Ty kilka razy do roku - jak mieszkalam z mama, to generalnie mowila,ze tylko balagan w kuchni robie Ale cwiczylam, cwiczylam i w koncu moje torty zaczely dobrze wygladac. "Kicaj" to jest Twój 5 tort naprawde bardzo dobrze wyglada, ja zrobilam ich juz ogromnie dużo. - wrzuce jeden z moich ulubionych tortów, który zrobilam 3 lata temu, ale za chwile, bo teraz Fakty
ZanetaK, teraz to już uwierzyłem jak zobaczyłem, jak robisz tort hamburger! O.o
Wielkie gratulacje! Masz ogromny talent i trzymam bardzo mocno kciuki! Po prostu cudo! I ten tort, i tamten. Czekam na Twoją stronę www, bo chętnie oglądnę inne Twoje dzieła!
Mój problem polega na tym, że chodzę do liceum, więc nie pracuję. Nie posiadam funduszy, aby piec częściej. Słodkie smakołyki robię tylko 5 razy do roku. Na Wigilię, Wielkanoc i urodziny (swoje, mamy i siostry).
Jurorzy mają trudny wybór, bo jest tu naprawdę wiele cudnych tortów, do których mój ani trochę się nie umywa. No cóż, pozostaje mi tylko dalej piec. Może kiedyś będę tak dobry jak Wy, babki
PS ZanetaK, poinformuj mnie proszę, gdy tylko stworzysz swoją stronę
Konkurs - Słodki wypiek inspirowany Wielką Brytanią
Obserwuj wątekOdp: Konkurs - Słodki wypiek inspirowany Wielką Brytanią
carrotka85
kicaj14
Zaraz chyba popadnę w depresję...
carrotka85
carrotka85
Dzisiaj proponuję:
Angielskie śniadanie… na słodko? Dlaczego nie! Zawsze obfitujące w tłuszcz i kalorie - tutaj: w cukier puder i inne słodkości
Wszystkie dekoracje (tj. jajko sadzone, plastry bekonu, kiełbaski, fasolka w sosie pomidorowym, tosty itd.) robiłam ręcznie od podstaw, czyli od wykonania masy na figurki
Cukrowy dzbanuszek i cukrowa filiżanka - wykonana i malowana ręcznie mini pędzelkiem i barwnikami spożywczymi. Czarne obwódki wokół listków i kwiatów zajęły najwięcej czasu (robiłam je wykałaczką maczaną w czarnym barwniku spożywczym). Herbata to galaretka. Wypić się nie da ale można zjeść
Mam nadzieję, że się podoba
Sylwia.
Ps. Wszystko oczywiście jadalne
Konczi
rewelacja cukiereczku trzymam kciuki za wyniki !
Chciałabym by nagroda przypadła komuś kto z gotujmy przeżył już niejedną chwilę ..
kicaj14
Zaczęły wyglądać dobrze? Wyglądają idealnie! :]
I dziękuję bardzo, ale wiem, ze czeka mnie jeszcze spooro pracy...
Widać, że zrobiłaś już caaałą masę tortów
No to czekam na Twój ulubiony tort
ZanetaK
kicaj14
Wielkie gratulacje! Masz ogromny talent i trzymam bardzo mocno kciuki! Po prostu cudo! I ten tort, i tamten. Czekam na Twoją stronę www, bo chętnie oglądnę inne Twoje dzieła!
Mój problem polega na tym, że chodzę do liceum, więc nie pracuję. Nie posiadam funduszy, aby piec częściej. Słodkie smakołyki robię tylko 5 razy do roku. Na Wigilię, Wielkanoc i urodziny (swoje, mamy i siostry).
Jurorzy mają trudny wybór, bo jest tu naprawdę wiele cudnych tortów, do których mój ani trochę się nie umywa. No cóż, pozostaje mi tylko dalej piec. Może kiedyś będę tak dobry jak Wy, babki
PS ZanetaK, poinformuj mnie proszę, gdy tylko stworzysz swoją stronę
ZanetaK
http://forum.gotujmy.pl/tort-urodzinowy-,watek,240079h20.html
Kocham_cukerky