W mojej kuchni najbardziej przyda się jeden ze sprzętów kuchennych Unold - mikser typu planetarnego 78526. Jest koloru srebrnego, (będzie pasował do moich pozostałych sprzętów kuchennych). Mikser ma pojemność 4 litrów, zasilanie 350 W, 220-240 V, 50 Hz. Długość przewodu zasilającego wynosi 100 cm. Mikser waży 6 kg a jego wymiary to: 41,9 x 22,00 x33,4 cm. Robot zaopatrzony jest w hak do wyrabiania ciasta, końcówkę do miksowania, trzepaczkę i łopatkę. Jest to idealny produkt, który sprawdzi się w mojej kuchni i spełni moje oczekiwania. Moje wypieki będą lepsze a praca przy ich wykonywaniu szybsza i przyjemniejsza. Mając taki sprzęt kuchenny miałabym prawdziwą NIEMIECKĄ JAKOŚĆ W KUCHNI. Serdecznie pozdrawiam !
Biorę udział we wszystkich konkursach, w których do wygrania jest mikser, ponieważ:
pragnę go
potrzebuje go
muszę go mieć
śni mi się on po nocach
Do tej pory szczęście mi nie dopisywało, a nóż-widelec może się uda. Puszczam oczko do UNOLD-a
Moje marzenie to Robot kuchenny Kompakt. Krojenie i szatkowanie to dla mnie nie lada wyzwanie, zawsze kończące się pociętymi i obandażowanymi palcami Dlatego też Robot kuchenny Kompakt to idealne rozwiązanie - noże schowane - nie ma obawy, ze się skaleczę, a warzywa i inne produkty są idealnie i równo pokrojone.
oj tak to jest konkurs dla mnie i odpowiedz jest prosta właśnie potrzebuje takiego miksera ,powód jest niezwykle przyziemny mój mikser się zepsuł i moje nie pocieszone dzieciaczki mąż znajomi oraz rodzina tylko wyczekują nowego ponieważ żyć nie mogą bez smakowitości i pyszności przyszykowanych prze zemnie a mam teraz bardzo dużo wydatków bo moja dzidzi trzecia na świat właśnie przychodzi za pare dni i na razie niestety mnie nie stać a sama bym jeszcze coś przekąsiła ppysznego przed narodzinami a taki ekskluzywny mikser planetarny unold był by idealny jak człowiek patrzy na samo mieszadło to samo to do działania zachęca wspaniałe do tego 4 litrowa pojemna misa już nigdy nic ci nie wyleci na stół hak do wyrabiania ciasta hym bardzo przydatna sparawa myślę ponieważ zawsze gdy ciasto jest bardzo gęste lepi się do wirnika a tu zapewne było by inaczej, trzepaczka w zestawie również umożliwia robienie wszystkiego nie brudząc całej szafy naczyń za jednym zamachem oraz łopatka do precyzyjnego wybierania ciasta super dosłownie .taki mikser to marzenie każdej mamy kucharki żony pomocy domowej i po prostu kobiety normalnie super
Najpyszniejsze ciasto drożdżowe na świecie to ciasto, które robi moja Babcia. Potwierdzić to mogą wszystkie jej wnuki, a jest nasz aż piętnaścioro...i wiem jaką przyjemność sprawia Babci kiedy zajadamy się jej drożdżowcem przy każdej okazji. Niestety wiem też jakim wysiłkiem jest dla niej wyrabianie, zagniatanie, mieszanie, kości już niestety wiekowe. Myślę, że mikser planetarny, a przede wszystkim hak do wyrabiania, mógłby stać się ulubionym pomocnikiem mojej Babuszki.
Wybrałabym spieniacz do mleka.Robienie zaskakujących kompozycji kawowych to moja amatorska pasja.Przyznam szczerze ,iż nawet nie wiedziałam ,że istnieje takowe urządzenie .Ja dysponuję pseudo spieniaczem.Wasza maszyna wyłudziła mój zachwyt i pragnienie posiadania tego cudeńka! Dodatkowym atutem waszego produktu jest możliwość mycia w zmywarce! I kawa staje się smaczniejsza ,a życie łatwiejsze!
A ja bym potrzebowała urządzenie do gotowania jajek, gdyż moja mama ma swoją małą hodowle szczęśliwych kur (którym robi nawet sałatki tarkując różne warzywa mieszane z trawą ) i uszczęśliwia mnie i męża pysznymi i pomarańczowymi wręcz jajeczkami. Piękne i przede wszystkim przepyszne biszkopty wychodzą z tych swojskich jaj więc mikserem też w sumie bym nie pogardziła...
Nie wiem,czy to można zaliczyć do sprzętów,czy do urządzeń AGD,ale na pewno przydałaby mi się zmywarka.Codziennie myję tony garnków i już mam dosyć.Z mniejszych sprzętów to bardzo przydałby się porządny ekspres do kawy bo mój mąż bardzo lubi kawę,a do tej pory jakoś nie udało się kupić.Sama też marzę o własnej roboty mokate,czy innej kawusi.Już sobie wyobrażam siebie z filiżanką wspaniałej kawy,dobre ciacho do tego i koleżanki zaproszone na ploteczki.
Mógłby to być np.ekspres Chrome Style bo jest łatwy w obsłudze,ma fajny wygląd oraz kilka przydatnych funkcji;Timer,wyświetlacz LED,funkcję utrzymywania ciepła.Bardzo fajny.
Wszystkie sprzęty marki Unold są praktyczne i w bardzo ładnej formie,jednak ja wybrałabym nowoczesny i ekskluzywny ,szklany czajnik.Byłby idealny do mojej kuchni otwartej na salon.Toż to dopiero byłaby ozdoba mojej domowej przestrzeni.Elegancki i niespotykany model,prawdziwy mercedes wśród czajników bezprzewodowych cieszyłby oczy moje i moich gości.
Wow! wszystkie sprzęty są wprost idealne, takie dopracowane i jakże eleganckie, jak z takiej ilości niezbędnych sprzętów wybrać TYLKO JEDEN?! Marzy mi się właśnie taki Mikser Planetarny, ale skusił mnie zapach świeżego, chrupkiego pieczywka i tak sobie myślę, że najbardziej przydałby mi się właśnie "Automat do chleba Skala"! Ma designerski wygląd, wykonany jest ze stali nierdzewnej, plastiku i szkła. O bardzo eleganckiej stalowo - czarnej barwie, z dobrze wkomponowanym a zarazem wyeksponowanym i praktycznym wyświetlaczem LCD. W eleganckiej pokrywie automatu umieszczony jest praktyczny szklany wizjer, przez który można podglądać proces przygotowania i wypieku pieczywa. Niewielka bryła automatu 38,5 x 28,0 x 31,5 zaskakująco zawiera zarówno piekarnik chlebowy oraz bardzo praktyczną wagę elektroniczną! Wszystko przygotowujemy w jednym miejscu i z użyciem jednego sprzętu. Rewelacja! Tym bardziej, że do automatu dołączone są specjalne miarki! Koniec z bałaganem i brudzeniem tysiąca różnych naczyń i wyrabianiem ręcznym ciasta! Dość męczenia się z pieczeniem w piekarniku! Wszystkie składniki (wodę, mąkę, ziarna,drożdże) umieszczamy w formie z mieszadłem i gotowe. Produkcja chleba jest całkowicie zautomatyzowana od momentu przygotowania ciasta aż do zakończenia jego pieczenia. Ciekawym rozwiązaniem jest możliwość dodawania składników podczas trwania programu oraz możliwość decydowania o stopniu zarumienienia pieczywa, bo przecież gusty są różne i nie każdy musi lubić przypieczony chlebek, chociaż ja właśnie taki uwielbiam Automat posiada 11 programów dla różnych rodzajów chleba oraz jeden program użytkownika. Jeśli ktoś jeszcze nie piekł swojego ulubionego chleba nie musi się martwić - do automatu dołączony jest poradnik z przepisami. Dodatkowym atutem SKALI jest włącznik czasowy do 13 godzin, dzięki czemu, możemy tak zaprogramować automat, aby wracając do domu cieszyć się świeżo upieczonym pieczywem. Nic tak nie uspokaja i nie rozbudza zmysłów jak zapach świeżego pieczywa Więc SKALA jest już mój
Konkurs - Stoliczku nakryj się z... Unoldem!
Obserwuj wątekOdp: Konkurs - Stoliczku nakryj się z... Unoldem!
Rogolka
Odp: Konkurs - Stoliczku nakryj się z... Unoldem!
rabarbar
pragnę go
potrzebuje go
muszę go mieć
śni mi się on po nocach
Do tej pory szczęście mi nie dopisywało, a nóż-widelec może się uda. Puszczam oczko do UNOLD-a
19790411
maka005
agapast
Eweralda1975
Milkens
A ja bym potrzebowała urządzenie do gotowania jajek, gdyż moja mama ma swoją małą hodowle szczęśliwych kur (którym robi nawet sałatki tarkując różne warzywa mieszane z trawą ) i uszczęśliwia mnie i męża pysznymi i pomarańczowymi wręcz jajeczkami. Piękne i przede wszystkim przepyszne biszkopty wychodzą z tych swojskich jaj więc mikserem też w sumie bym nie pogardziła...
Pozdrawiam wiosennie :-)
malgosiakraw
Mógłby to być np.ekspres Chrome Style bo jest łatwy w obsłudze,ma fajny wygląd oraz kilka przydatnych funkcji;Timer,wyświetlacz LED,funkcję utrzymywania ciepła.Bardzo fajny.
Renka1
stazyz