Odpowiedź jest prosta - najbardziej przydałby mi się mikser planetarny, a jak jest taka możliwość to z wieloma różnymi funkcjami! Uwielbiam piec, o ile muffiny można zrobić mieszając składniki w misce, do innych ciast, przekładańców czy bezy potrzeba miksera. I aż wstyd się przyznać, że ciągle, gdy mam ochotę coś upichcić chodzę pożyczać mikser do sąsiadki albo teściowej! Próbowałam też swoich sił w wyrabianiu ciasta na pizzę, calzone czy pieczywo, ale nigdy nie wychodzi tak jak powinno... A szkoda, bo co domowe to smaczniejsze, zdrowsze i tańsze. Wiemy co znajduje się w środku i sami decydujemy czy zaopatrzymy się w składniki w markecie czy prosto od gospodarza. To dla mnie bardzo istotne, bo lubię dbać o siebie, swoją rodzinę i o to co wkładamy do swoich brzuchów.
Marzy mi się mikser planetarny Unold, jeden sprzęt w kuchni, który zastąpi masę niepotrzebnych sprzętów zagracających moje szafki. Jeden, który wymiesza ciasto, za którym moja wegetariańska rodzina przepada - np ulubione ciasto dyniowe, które towarzyszy nam od jesieni aż do wiosny, dopóki ostatnia dynia ostanie się na bazarku Mikser, który ułatwi mi przygotowanie moich ulubionych kokosowych muffinów, pieguska czy lodów z dodatkiem owocowych, świeżo wyciskanych soków - w końcu idzie lato! A także pomoże mi rozdrabniać potrawy dla mojego niepełnosprawnego syna, który uwielbia zupy kremy Ten mikser w mig dostosuje każdą zupę do jego potrzeb! Przygotuje błyskawicznie pulpę z owoców niezbędną do letnich deserów i zagniecie ciasto na domowy chleb. A przy tym jako człowiek "starszej" daty mam absolutną pewność, że jako niemiecki produkt będzie niezawodny i będzie służył mi bezawaryjnie przez długie lata. Czego chcieć więcej?
Dla mnie największą radość sprawiłby Robot kuchenny Unold. Jestem osobą lubiąca " pichcić" która dużo czasu spędza w kuchni i wymyśla pyszności dla całej rodziny. Taki robot uprzyjemniłby i usprawniłby mi moje czynności. Jego duża moc, płynna regulacja prędkości i przyssawki mocujące do blatu sprawiłyby że oszczędziłabym swoje ręce przy pracochłonnym wygniataniu ciast drożdżowych i chleba , który wypiekam o różnych smakach i z różnymi dodatkami ( owoce, pestki, dodatki mięsne)
Urządzenie do gotowania jajek jest moim marzeniem. Ja osobiście nie lubię jajek na miękko, ale moje dzieciaczki za nimi przepadają. Za każdym razem kiedy mam je przygotować nie mam pewności czy już jest ten odpowiedni czas kiedy będą miały odpowiednią konsystencję białka i żółtka.
Dla mnie z racji tego, że uwielbiam gotować, piec i z kuchni mogłabym najchętniej nie wychodzić wymarzonym urządzeniem byłby mikser planetarny. Jestem młodą osobą, która żyje dość szybko i często brak mi czasu na mozolne posypywanie mąką blatu, zagniatanie ciasta czy roztrzepywanie różnego rodzaju produktów na tzw oko. W kuchni lubię działać szybko ale przemyślanie i skrupulatnie. Nie lubię natomiast, kiedy ktoś po niej mi się kręci i "pomaga" chyba , że byłby to np kręcący się hak do wyrabiania ciasta, trzepaczka czy końcówka do miksowania w planetarnym mikserze 78511
W czasie, kiedy sprzęt wykonywałby swoją pracę ja mogłabym zająć się w tym momencie chociażby dekorowaniem części potraw, bo uważam, ze potrawa podana zwyczajnie, bez subtelnych, zwiewnych dekorowań jest po prostu...smutna i bez wyrazu.
Wszak jemy również oczami a kuchnia winna być kunsztem łączącym w sobie smak, kolor i radość tworzenia.
Zatem pewno najmilszym momentem pracy byłoby niecierpliwe oczekiwanie na każdorazowe miłe zaskoczenie, jak ten sprzęt POTRAFI pomóc w kreowaniu radości kulinarnych. Pozdrawiam Nostiamo
Obecnie najbardziej przydałby mi się mikser planetarny, ponieważ podczas pieczenia tortu urodzinowego dla córeczki mój stary mikser się zepsuł Mikser jest bardzo potrzebny w mojej kuchni jako, że uwielbiam przygotowywać przeróżne słodkości dla rodzinki, piec pizze i bułeczki z pysznymi nadzieniami - posiadając mikser planetarny już nie musiałabym sama wyrabiać ciasta Mikser Unold spełnia wszelkie moje oczekiwania
Najbardziej w kuchni przydało by mi się urządzenie do gotowania jajek Onyx. Zaliczam się do grona pożeraczy jajek, zwłaszcza gotowanych w wersji na miękko, niestety zdarza się, że przegapię moment i wychodzi na twardo. Urządzenie do gotowania jajek pomogło by mi kontrolować czas ich gotowania. Dodatkowo podoba mi się możliwość utrzymywania ciepła jajek, co pozwala na "odłożenie" ich na później. Jak dla mnie fenomenalne urządzenia i nie trzeba się martwić, że jajko pęknie podczas gotowania w garnku ponieważ w urządzeniu Onyx nie ma takiej możliwości.
Pierwszy raz z firmą Unold zetknęłam się podczas wyboru automatów do lodów. Jako że jestem maniaczką domowych lodów, zakup maszynki był koniecznością. Wybór padł na automat do lodów właśnie tej marki unoldagd.pl/produkty/automaty-do-lodow/automat-lodow- 48856/ . Od roku służy mi znakomicie, a ja mogę szybko przygotować pyszne, zdrowe, domowe lody dla moich najbliższych i przyjaciół. Idealnym uzupełnieniem, pomocnym w procesie produkcji domowych lodów, zwłaszcza tych owocowych - na bazie puree, byłby Robot kuchenny Kompakt unoldagd.pl/produkty/roboty-kuchenne-i-miksery/robot-kuchenny-kompakt- 78501/ . Jestem pewna, że podobnie jak maszynka do robienia lodów, idealnie sprawdziłby się jako mój osobisty pomocnik w kuchni. Bogato wyposażony (m.in. w 3 rodzaje tarek, 2 nakładki krojące, wielofunkcyjną nakładkę krojąca, trzepaczkę i dozownik z miarką) byłby spełnieniem marzeń niejednego kucharza. Moich na pewno! .
Od dawna już marzę o robocie planetarnym, ten konkurs to szansa na to, że moje wypieki w końcu przestaną być męczące, np. po ucieraniu masy do ciasta w makutrze. Po upieczeniu ciasta zwykle nie mam już siły nawet na to, by je rozkroić i spróbować. Dlatego mam nadzieję, że kiedyś taki robot zawita w mojej kuchni i będzie chętnie wykonywał za mnie pyszne ciasta
Robot kuchenny to dobra sprawa
Nigdy nie zawodzi i zawsze pomaga
Czy na śniadanie chlebek świeży zrobić
Czy na obiad ciasto na makaron rozrobić
Nie trzeba się męczyć, by coś wyprodukować
wystarczy jedno urządzenie przygotować
I tylko składniki z przepisu obowiązkowe
I ciasto zrobione przez mieszadło hakowe
A kiedy ciasto już pyszne upiekę
Pewnie z masą długo nie zwlekę
Nie potrzebna mi jednak staropolska makutra
W niej coś zrobić. trzeba siedzieć do jutra
Po co siły tracić żeby masę ucierać
Gdy można nowocześnie robotem się wspierać
To niezastąpiona pomoc w kuchni
Każde ciasto doskonale spulchni
A kiedy on wesoło pracuje
Ja sobie w tym czasie kawę piję
Mam czas dla siebie i na plotki
Każda koleżanka mi robota zazdrości
I mam nadzieję, że taki robot wyśniony
Wkrótce w kuchni zostanie doceiony
Konkurs - Stoliczku nakryj się z... Unoldem!
Obserwuj wątekOdp: Konkurs - Stoliczku nakryj się z... Unoldem!
BogusiaM
Odp: Konkurs - Stoliczku nakryj się z... Unoldem!
iza_luiza
zofia22
renatka1
nostiamo
W czasie, kiedy sprzęt wykonywałby swoją pracę ja mogłabym zająć się w tym momencie chociażby dekorowaniem części potraw, bo uważam, ze potrawa podana zwyczajnie, bez subtelnych, zwiewnych dekorowań jest po prostu...smutna i bez wyrazu.
Wszak jemy również oczami a kuchnia winna być kunsztem łączącym w sobie smak, kolor i radość tworzenia.
Zatem pewno najmilszym momentem pracy byłoby niecierpliwe oczekiwanie na każdorazowe miłe zaskoczenie, jak ten sprzęt POTRAFI pomóc w kreowaniu radości kulinarnych. Pozdrawiam Nostiamo
Patrycja361
wroneczka
Ewa
lena95
lena95
Nigdy nie zawodzi i zawsze pomaga
Czy na śniadanie chlebek świeży zrobić
Czy na obiad ciasto na makaron rozrobić
Nie trzeba się męczyć, by coś wyprodukować
wystarczy jedno urządzenie przygotować
I tylko składniki z przepisu obowiązkowe
I ciasto zrobione przez mieszadło hakowe
A kiedy ciasto już pyszne upiekę
Pewnie z masą długo nie zwlekę
Nie potrzebna mi jednak staropolska makutra
W niej coś zrobić. trzeba siedzieć do jutra