Konkurs TEFAL - zapraszamy!

Obserwuj wątek

Odp: Konkurs TEFAL - moja historia ;)

J0ANNA
  • J0ANNA

• Przepisy: 0
  • Artykuły: 0
W wiosce Galów nastał świt. Mieszkańcy zajmowali się plewieniem pól, karmieniem zwierząt i porządkami. Asparnoiks, jak na wodza przystało, bacznie przyglądał się im ze swojego drewnianego tronu, kiedy jego żona Dobromina pichciła obiad. Znając upodobania kulinarne męża musiała się przy tym zdrowo napocić, gdyż wódz był wiecznie głodny i musiał zjeść smacznie. Niebawem wioskę mieli nawiedzić Rzymianie, dlatego Panoramiks w pocie czoła przyrządzał wywar dla Asteriksa i Obeliksa, mieszając go stalową łyżką, raz po raz próbując swego specjału. Nagle w drzwiach stanęła Dobromina z pytaniem co przyrządzić dziś na wieczorną ucztę. Druid wiedział o łakomstwie Asparnoiksa, dlatego nie zastanawiając się odrzekł:

- Dobromino! Powinnaś natychmiast kupić frytownicę Actifry firmy Tefal, dzięki której sporządzisz ucztę z ziemniaków nie tylko dla męża,ale dla całej wioski i w końcu znajdziesz czas dla siebie! A teraz wybacz, ale lada chwila wpadną Rzymianie a ja jeszcze jemioły do wywaru nie dodałem.

Odp: Konkurs TEFAL - zapraszamy!

drzemciu
  • drzemciu

FRYTKOWNICO ACTIFRY Ty jesteś jak Zdrowie!
Tylko łyżkę oleju potrzebujesz,niech każdy się dowie
Jak smacznie i zdrowo TEFAL smaży
Niech sobie każdy sprawi kto o zdrowiu marzy.

zzeszytubabci
Kuchnia - stolica Domu. To właśnie tutaj rozegrał się dramat Patelni, która targnęła się na swoje życie próbując wyskoczyć z górnej szafki. Jej przyjaciel wyznaje, że od dłuższego czasu działo się z nią coś niedobrego -Czuła się stara i zużyta. Wspominała nawet, że myśli o implantach teflonowych. Powodem tego drastycznego kroku, miało być podejrzenie o romans między Frytownicą Actifry, a Olejem, mężem poszkodowanej. Ten wydał jedynie krótkie oświadczenie, w którym pisze "Zrozumiałem, że miała na mnie zły wpływ, wciąż było jej mało. Ten związek był toksyczny". Sama Frytownica zapewnia iż łączą ich tylko koleżeńskie stosunki, i zależy jej, aby wszyscy wyszli z tego cali i zdrowi. Wśród reszty mieszkańców trwa zagorzała debata -Ta Patelnia wcale święta nie była! Sama raz widziałam jak przyczepiła się do Kotleta, a on był przecież ze Surówką - komentuje jedna z Łyżek, która pragnie pozostać anonimowa. Miejmy nadzieję, że ten spór da się jakoś rozwiązać. Dla Tefal 24 smaczny Łosoś Janusz.

eryniu
  • eryniu

Kłóciły się sprzęty kuchenne
Które są częściej przez ludzi wzięte
Garnek; Jestem do gotowania
Dzięki mnie ludzie zaprzestali surowego jadania!
A patelnia na to odezwała się zuchwale
Mnie do smażenia używają stale!
Ą ŁYŻKA na to nie do wiary
Odzywają się jakieś gary
Wszak wszyscy wiedza dookoła
Że moja jest w żywieniu nie zastąpiona rola
A na to FRYTKOWNICA ACTIFRY co z boku stała
Skromnie się odezwała..
Krótka będzie moja mowa
Bez nas wszystkich kuchnia do pracy nie gotowa
Przecież my wszyscy z rodziny TEFAL pochodzimy
Więc gdy swe siły połączymy
To w mig potrawy SMACZNIE i ZDROWO przyrządzimy
I tak oto FRYTKOWNICA królową kuchni została
Bo swą mądrość okazała

Odp: Odp: Odp: Konkurs TEFAL - zapraszamy!

zuzi
  • zuzi

• Przepisy: 174
  • Artykuły: 13

Na pewno cena zależy od modelu,są już teraz Tefal ActiFry o większej pojemności,może ta za tysiąc złotych to właśnie ta większa U nas widziałam w Argosie obnizkę na tą mniejszą,kosztuje teraz 139.99 funtów,większa kosztuje 189.99[/quote]

Nie wiem czy te droższe są wieksze jak przy nich też pisze że są na 1 kg. frytek.
140 funtów to i tak drogo (u nas funt jest po 5.28zł), na allegro są już od 200zł (używka) do 670zł (nówka).Ale przez allegro bym sie nie zdecydowała na kupno.

zmieniono 1 raz (ostatnio 29 lis 2011 13:08 przez zuzi)

cherry
  • cherry

• Przepisy: 508
  • Artykuły: 729
Kochani - jeszcze do 5 grudnia włącznie czekamy na Wasze pomysłowe opowiadania pod tytułem "Czarodziejska łyżka oleju".

2 frytkownice ActiFry czekają

barbara241
Aby zdrowo ,smacznie zyc,trzeba frytkownice Actifry miec.Firma Tefal o nas dba ,mala lyzeczke dla nas ma.

olmanka
  • olmanka

• Przepisy: 444
  • Artykuły: 5
Rewelacja na gotujmy
lody, frytki zakupujmy
lecz nie trzeba kupnych jeść
bo frytkownica od tego jest!
Już wam mówię o co chodzi
lecz ta łyżka po płyciźnie brodzi
bo wciąż nie ma męża, nie pokocha
nie polubi z żadnym się też nie czubi!
Pokazałam jej zupę smaczną
zdrową, piękną i niekwaśną
lecz się prawie utopiła
i prawie mnie zabiła.
Nic nie jadła,
nic nie piła
pomyślałam o Tefalu
zrobiłam jej frytki jak z balu
Łyżka powstała z mokradła
zjadła, nie upadła
I zyskała towarzysza,
który ją pocieszył nieraz
Z tego morał taki jest,
że w Actifry nie wątpiłam nigdy
i zawsze z pomocą przychodził mi!

nali14@wp.pl
Ta dam dam dam...
Marsz weselny już rozbrzmiewa,
Goście wstają i wyciągają głowy, by nie uronić ani sekundy z tej podniosłej chwili.
Ziemiaczki, ryby,warzywa, mięsa różnych rodzajów zebrały się tu, aby być częścią tego radosnego dnia.
Na środku, w wydzielonym miejscu, w kwiatowej altanie stoją oni.
On duży, lśniący, w srebrnym fraku. Pan Frytownica Actifry.
Ona filigranowa, delikatna, w zielonej sukience. Łyżka.
Padają przysięgi... Najpierw ona... później on:
-Ja Frytownica Actifry przyrzekam ci, łyżko, że będę trwał u Twego boku zawsze i wszędzie, że będzie nam razem zdrowo i smacznie. Tak mi dopomóż ojcze Tefal i matko nasza Techniko.

Goście ocierają łzy. Wiedzą, że ten związek będzie nadzwyczaj udany, że jest to duet idealny - na wieki.

Wiedzą, że jedyne, czego potrzeba Młodym do szczęścia i trwałego pożycia to symboliczna ilość oleju, który utrwali ich związek i nada mu sens.

A teraz...

-Gorzko! Gorzko! - łyżka rumieni się, kiedy Frytownica bierze ją w objęcia i całuje jej krągłe lico.

Odp: Odp: Konkurs TEFAL - zapraszamy!

Netka
  • Netka

• Przepisy: 408
zuzi napisał(a):

Wszyscy sie zachwycają tą frytkownicą Tefal Actifry a czy ktoś tak szczerze może powiedziec ile ona kosztuje?
Szukałam po internecie i ceny są różne-może to zależy od modelu?
Dzisiaj byłam w MAKRO i tam ta frytkownica kosztuje prawie tysiąc złoty ale jest akcja "punktomania" i jak ma się 35 pkt. to można ja miec za 500zł.
To wkońcu ile ona kosztuje? (pytam bo jak nie wygram to ją sobie kupie i będe przygotowywać posiłki smaczne i zdrowe na jednej łyżce oleju ,mam juz 15 pkt.)

Na pewno cena zależy od modelu,są już teraz Tefal ActiFry o większej pojemności,może ta za tysiąc złotych to właśnie ta większa U nas widziałam w Argosie obnizkę na tą mniejszą,kosztuje teraz 139.99 funtów,większa kosztuje 189.99

zmieniono 1 raz (ostatnio 28 lis 2011 15:09 przez Netka)

Odpowiedz na/ edytuj Konkurs TEFAL - zapraszamy!