FRYTKOWNICO ACTIFRY Ty jesteś jak Zdrowie!
Tylko łyżkę oleju potrzebujesz,niech każdy się dowie
Jak smacznie i zdrowo TEFAL smaży
Niech sobie każdy sprawi kto o zdrowiu marzy.
Kuchnia - stolica Domu. To właśnie tutaj rozegrał się dramat Patelni, która targnęła się na swoje życie próbując wyskoczyć z górnej szafki. Jej przyjaciel wyznaje, że od dłuższego czasu działo się z nią coś niedobrego -Czuła się stara i zużyta. Wspominała nawet, że myśli o implantach teflonowych. Powodem tego drastycznego kroku, miało być podejrzenie o romans między Frytownicą Actifry, a Olejem, mężem poszkodowanej. Ten wydał jedynie krótkie oświadczenie, w którym pisze "Zrozumiałem, że miała na mnie zły wpływ, wciąż było jej mało. Ten związek był toksyczny". Sama Frytownica zapewnia iż łączą ich tylko koleżeńskie stosunki, i zależy jej, aby wszyscy wyszli z tego cali i zdrowi. Wśród reszty mieszkańców trwa zagorzała debata -Ta Patelnia wcale święta nie była! Sama raz widziałam jak przyczepiła się do Kotleta, a on był przecież ze Surówką - komentuje jedna z Łyżek, która pragnie pozostać anonimowa. Miejmy nadzieję, że ten spór da się jakoś rozwiązać. Dla Tefal 24 smaczny Łosoś Janusz.
Kłóciły się sprzęty kuchenne
Które są częściej przez ludzi wzięte
Garnek; Jestem do gotowania
Dzięki mnie ludzie zaprzestali surowego jadania!
A patelnia na to odezwała się zuchwale
Mnie do smażenia używają stale!
Ą ŁYŻKA na to nie do wiary
Odzywają się jakieś gary
Wszak wszyscy wiedza dookoła
Że moja jest w żywieniu nie zastąpiona rola
A na to FRYTKOWNICA ACTIFRY co z boku stała
Skromnie się odezwała..
Krótka będzie moja mowa
Bez nas wszystkich kuchnia do pracy nie gotowa
Przecież my wszyscy z rodziny TEFAL pochodzimy
Więc gdy swe siły połączymy
To w mig potrawy SMACZNIE i ZDROWO przyrządzimy
I tak oto FRYTKOWNICA królową kuchni została
Bo swą mądrość okazała
Na pewno cena zależy od modelu,są już teraz Tefal ActiFry o większej pojemności,może ta za tysiąc złotych to właśnie ta większa U nas widziałam w Argosie obnizkę na tą mniejszą,kosztuje teraz 139.99 funtów,większa kosztuje 189.99[/quote]
Nie wiem czy te droższe są wieksze jak przy nich też pisze że są na 1 kg. frytek.
140 funtów to i tak drogo (u nas funt jest po 5.28zł), na allegro są już od 200zł (używka) do 670zł (nówka).Ale przez allegro bym sie nie zdecydowała na kupno.
zmieniono 1 raz (ostatnio 29 lis 2011 13:08 przez zuzi)
Rewelacja na gotujmy
lody, frytki zakupujmy
lecz nie trzeba kupnych jeść
bo frytkownica od tego jest!
Już wam mówię o co chodzi
lecz ta łyżka po płyciźnie brodzi
bo wciąż nie ma męża, nie pokocha
nie polubi z żadnym się też nie czubi!
Pokazałam jej zupę smaczną
zdrową, piękną i niekwaśną
lecz się prawie utopiła
i prawie mnie zabiła.
Nic nie jadła,
nic nie piła
pomyślałam o Tefalu
zrobiłam jej frytki jak z balu
Łyżka powstała z mokradła
zjadła, nie upadła
I zyskała towarzysza,
który ją pocieszył nieraz
Z tego morał taki jest,
że w Actifry nie wątpiłam nigdy
i zawsze z pomocą przychodził mi!
Ta dam dam dam...
Marsz weselny już rozbrzmiewa,
Goście wstają i wyciągają głowy, by nie uronić ani sekundy z tej podniosłej chwili.
Ziemiaczki, ryby,warzywa, mięsa różnych rodzajów zebrały się tu, aby być częścią tego radosnego dnia.
Na środku, w wydzielonym miejscu, w kwiatowej altanie stoją oni.
On duży, lśniący, w srebrnym fraku. Pan Frytownica Actifry.
Ona filigranowa, delikatna, w zielonej sukience. Łyżka.
Padają przysięgi... Najpierw ona... później on:
-Ja Frytownica Actifry przyrzekam ci, łyżko, że będę trwał u Twego boku zawsze i wszędzie, że będzie nam razem zdrowo i smacznie. Tak mi dopomóż ojcze Tefal i matko nasza Techniko.
Goście ocierają łzy. Wiedzą, że ten związek będzie nadzwyczaj udany, że jest to duet idealny - na wieki.
Wiedzą, że jedyne, czego potrzeba Młodym do szczęścia i trwałego pożycia to symboliczna ilość oleju, który utrwali ich związek i nada mu sens.
A teraz...
-Gorzko! Gorzko! - łyżka rumieni się, kiedy Frytownica bierze ją w objęcia i całuje jej krągłe lico.
Wszyscy sie zachwycają tą frytkownicą Tefal Actifry a czy ktoś tak szczerze może powiedziec ile ona kosztuje?
Szukałam po internecie i ceny są różne-może to zależy od modelu?
Dzisiaj byłam w MAKRO i tam ta frytkownica kosztuje prawie tysiąc złoty ale jest akcja "punktomania" i jak ma się 35 pkt. to można ja miec za 500zł.
To wkońcu ile ona kosztuje? (pytam bo jak nie wygram to ją sobie kupie i będe przygotowywać posiłki smaczne i zdrowe na jednej łyżce oleju ,mam juz 15 pkt.)
Na pewno cena zależy od modelu,są już teraz Tefal ActiFry o większej pojemności,może ta za tysiąc złotych to właśnie ta większa U nas widziałam w Argosie obnizkę na tą mniejszą,kosztuje teraz 139.99 funtów,większa kosztuje 189.99
zmieniono 1 raz (ostatnio 28 lis 2011 15:09 przez Netka)
Puk, puk! -ciche stukanie rozległo się w gabinecie. -Proszę! - zawołał donośny głos. Drzwi odchyliły się leciutko, a do środka smętnym krokiem weszła Łyżka. Po chwili z wielkim trudem wgramoliła się na krzesło -Słucham! -zapytała radośnie Doktor Frytownica Actifry. -Bo ja -cienki głos Łyżki drżał jak listek na wietrze - wszystkim się tak, ja zamartwiam się. Zakończyła z trudem plątając się i ciągając nosem. I kiedy Doktor w końcu spojrzała na swoją pacjentkę. Zdziwiła się tak okropnie, że wielkie okulary prawie spadły jej z nosa. -Ale proszę pani! - wykrzyczała oszołomiona. -Ja widzę, że pani ma za dużo oleju w głowie! -No, tak czułam -przyznała zawioedziona. Doktor zachichotała beztrosko -A mi często go brakuje -Zauważyłam -dodała niesmiało Łyżka. -Pani mi go wleje, a potem na frytki smaczne i zdrowe zapraszam. -No... -nie zdąrzyła dokończyć kiedy przerwała jej lekarka -I co ja widzę? Tefal!? Ja z domu też Tefal - wykrzyczała Actifry, nie pozostawiając Łyżce już żadanych wątpliwości.
Konkurs TEFAL - zapraszamy!
Obserwuj wątekOdp: Konkurs TEFAL - zapraszamy!
drzemciu
Tylko łyżkę oleju potrzebujesz,niech każdy się dowie
Jak smacznie i zdrowo TEFAL smaży
Niech sobie każdy sprawi kto o zdrowiu marzy.
Odp: Konkurs TEFAL - zapraszamy!
zzeszytubabci
eryniu
Które są częściej przez ludzi wzięte
Garnek; Jestem do gotowania
Dzięki mnie ludzie zaprzestali surowego jadania!
A patelnia na to odezwała się zuchwale
Mnie do smażenia używają stale!
Ą ŁYŻKA na to nie do wiary
Odzywają się jakieś gary
Wszak wszyscy wiedza dookoła
Że moja jest w żywieniu nie zastąpiona rola
A na to FRYTKOWNICA ACTIFRY co z boku stała
Skromnie się odezwała..
Krótka będzie moja mowa
Bez nas wszystkich kuchnia do pracy nie gotowa
Przecież my wszyscy z rodziny TEFAL pochodzimy
Więc gdy swe siły połączymy
To w mig potrawy SMACZNIE i ZDROWO przyrządzimy
I tak oto FRYTKOWNICA królową kuchni została
Bo swą mądrość okazała
Odp: Odp: Odp: Konkurs TEFAL - zapraszamy!
zuzi
Na pewno cena zależy od modelu,są już teraz Tefal ActiFry o większej pojemności,może ta za tysiąc złotych to właśnie ta większa U nas widziałam w Argosie obnizkę na tą mniejszą,kosztuje teraz 139.99 funtów,większa kosztuje 189.99[/quote]
Nie wiem czy te droższe są wieksze jak przy nich też pisze że są na 1 kg. frytek.
140 funtów to i tak drogo (u nas funt jest po 5.28zł), na allegro są już od 200zł (używka) do 670zł (nówka).Ale przez allegro bym sie nie zdecydowała na kupno.
cherry
2 frytkownice ActiFry czekają
barbara241
olmanka
lody, frytki zakupujmy
lecz nie trzeba kupnych jeść
bo frytkownica od tego jest!
Już wam mówię o co chodzi
lecz ta łyżka po płyciźnie brodzi
bo wciąż nie ma męża, nie pokocha
nie polubi z żadnym się też nie czubi!
Pokazałam jej zupę smaczną
zdrową, piękną i niekwaśną
lecz się prawie utopiła
i prawie mnie zabiła.
Nic nie jadła,
nic nie piła
pomyślałam o Tefalu
zrobiłam jej frytki jak z balu
Łyżka powstała z mokradła
zjadła, nie upadła
I zyskała towarzysza,
który ją pocieszył nieraz
Z tego morał taki jest,
że w Actifry nie wątpiłam nigdy
i zawsze z pomocą przychodził mi!
nali14@wp.pl
Marsz weselny już rozbrzmiewa,
Goście wstają i wyciągają głowy, by nie uronić ani sekundy z tej podniosłej chwili.
Ziemiaczki, ryby,warzywa, mięsa różnych rodzajów zebrały się tu, aby być częścią tego radosnego dnia.
Na środku, w wydzielonym miejscu, w kwiatowej altanie stoją oni.
On duży, lśniący, w srebrnym fraku. Pan Frytownica Actifry.
Ona filigranowa, delikatna, w zielonej sukience. Łyżka.
Padają przysięgi... Najpierw ona... później on:
-Ja Frytownica Actifry przyrzekam ci, łyżko, że będę trwał u Twego boku zawsze i wszędzie, że będzie nam razem zdrowo i smacznie. Tak mi dopomóż ojcze Tefal i matko nasza Techniko.
Goście ocierają łzy. Wiedzą, że ten związek będzie nadzwyczaj udany, że jest to duet idealny - na wieki.
Wiedzą, że jedyne, czego potrzeba Młodym do szczęścia i trwałego pożycia to symboliczna ilość oleju, który utrwali ich związek i nada mu sens.
A teraz...
-Gorzko! Gorzko! - łyżka rumieni się, kiedy Frytownica bierze ją w objęcia i całuje jej krągłe lico.
Odp: Odp: Konkurs TEFAL - zapraszamy!
Netka
Na pewno cena zależy od modelu,są już teraz Tefal ActiFry o większej pojemności,może ta za tysiąc złotych to właśnie ta większa U nas widziałam w Argosie obnizkę na tą mniejszą,kosztuje teraz 139.99 funtów,większa kosztuje 189.99
zzeszytubabci