Konkurs TEFAL - zapraszamy!

Obserwuj wątek

Odp: Konkurs TEFAL - zapraszamy!

lipka02
  • lipka02

• Przepisy: 1186
  • Artykuły: 34
Jak smacznie wyczarować frytki
by posiłek był smaczny a zarazem szybki?
Teraz wiedzą o tym Panie
gdyż znalazły rozwiązanie.
Już nie muszą bez ustanku
stać i marudzić w kuchni przy garnku.
Tefal pomógł im to zczynić,
kuchnię miłą im uczynić.
Odkrył sposób prosty,mały
by frytownicę Actifry pokochały.
Tylko z nią masz jak w banku,
zdrowo,smacznie bez wydatków.
Gdyż wystarczy do smażenia
łyżka oliwy z pierwszego tłoczenia.
I już macie drogie Panie
sposób na smaczne gotowanie!

zuzi
  • zuzi

• Przepisy: 174
  • Artykuły: 13
Wszyscy sie zachwycają tą frytkownicą Tefal Actifry a czy ktoś tak szczerze może powiedziec ile ona kosztuje?
Szukałam po internecie i ceny są różne-może to zależy od modelu?
Dzisiaj byłam w MAKRO i tam ta frytkownica kosztuje prawie tysiąc złoty ale jest akcja "punktomania" i jak ma się 35 pkt. to można ja miec za 500zł.
To wkońcu ile ona kosztuje? (pytam bo jak nie wygram to ją sobie kupie i będe przygotowywać posiłki smaczne i zdrowe na jednej łyżce oleju ,mam juz 15 pkt.)

zmieniono 1 raz (ostatnio 28 lis 2011 08:31 przez zuzi)

Jeśli lubisz tak jak ja
Zjeść dobrze, smacznie i zdrowo,
To zapamiętaj to jedno słowo:
„Tefal” - to marka godna zaufania,
Jej możesz powierzyć kuchenne zadania.
Dodajesz łyżkę oleju stołową,
Bo Tefal promuje kuchnię niskotłuszczową.
Frytki proste lub karbowane,
Gorące, chrupiące i złociste
Przyrządzisz z frytownicą Actifry
- To przecież oczywiste!

tarpant
  • tarpant

• Przepisy: 0
  • Artykuły: 0
Opowiem Wam historię o zdrowym jedzeniu.
Najlepiej jest danie przyrządzić samemu,
wtedy człowiek czuje co w duszy mu gra.
Dajmy na ten przykład „głupia sałatka” – ten nie lubi groszku, tamten majonezu…
Najłatwiej jest dogodzić sobie samemu.
Wróćmy do tematu o zdrowym jedzeniu,
bo tego mam się trzymać nie tracąc refrenu.
Najpierw warzywa, na sam początek,
bo już od „małego” mówią, że to zdrowia wątek.
Najlepiej przyrządzić na parze w parowarze – powiedzmy firmy Tefal, gdyż takie właśnie ma –warzywa smak zachowują i tak się sprawa ma.
Sto procent witamin! Smacznie, zdrowo, szybko gdy w Tefalu gotujesz – masz na talerzu „wszystko”!
Czasem trzeba użyć oleju, co sławą się nie chwali, lecz gdy frytownicy Actifry użyjesz wszystko Ci wypali. Jedna łyżka wystarczy i danie masz już w „mig”. Chciałbym taką mieć i smażyć tak jak nikt.

plumka6
  • plumka6

• Przepisy: 1
  • Artykuły: 1
Już stoi w mej kuchni ACTIFRY FRYTOWNICA
Domownikom z zachwytu czerwienieją lica
Stoi i moc emocji wyzwala
Ten innowacyjny wytwór TEFALA
Odmierzona już jedna ŁYŻKA oleju
Tata nie wierzy- krzyczy: ojeju!
Frytki rumienią się- są w ciągłym ruchu
Co chwilę burczy już komuś w brzuchu
Dziadek założył aż okulary
By lepiej widzieć te całe czary
Kulminacyjny moment już blisko
Nawet Azorek podbiegł tu z miską
Babcia nieufna- przygląda się bacznie
Bo te ziemniaczki wyglądają SMACZNIE
To co się stało to istna sensacja
Do historii przejdzie ta nasza kolacja
Rodzinne pichcenie wyszło morowo
Nie dość, że tanio- to jakże ZDROWO

ładne:)

KawaInka
  • KawaInka

ładne

KawaInka
  • KawaInka

Profesor Maślany znany był ze swojej szczupłej sylwetki i nienagannej prezencji.
- Jestem taki od urodzenia - mawiał, choć nikt jego słowom nie dawał wiary.
Jadał SMACZNIE i dużo. Nie raz widywano go z przeróżnymi potrawami w kuchni, która przylegała do dziekanatu, a gdzie najczęściej gromadziły się tłumy studentów, nie zawsze wprawdzie zwabionych zapachem jego dań, choć i tak bywało. Kochały się w nim młode studentki, starsze doktorantki i panie z dziekanatu. Był jak James Bond i Rudolf Valentino w jednym. Jednym słowem Profesor Maślany na uczelni był kimś!
W ten poniedziałkowy wieczór Magda, asystentka dziekana, została dłużej w pracy. Stojąc zamyślona z plikiem dokumentów w dłoni usłyszała nagle szmery w kuchni - Kto o tej porze jest jeszcze w budynku? – pomyślała – Może to moja wyobraźnia?- Postanowiła jednak sprawę zbadać dokładniej.
Z drżącym sercem udała się w kierunku kuchennych drzwi. Nieśmiało zajrzała do środka. A tam? No cóż… Panowała niczym niezmącona idylliczna atmosfera. Zapach przypraw kuchennych, włączona wydziałowa FRYTOWNICA ACTIFRY, radośnie brzęcząca przykrywka na garnku TEFAL. I profesor Maślany. Z ŁYŻKĄ w ręku odmierzający sobie tylko znaną ilość oleju.
- Co Pani tu robi – spokojnie zapytał, gdy tylko zorientował się, że nie jest w pomieszczeniu sam.
- Ja? Ja kseru…., właściwie przygotowuję materiały dla dziekana – patrzyła na niego z niedowierzaniem, a myśli jak szalone próbowały znaleźć sensowną odpowiedź, która mogłaby usprawiedliwić jej nagłe wtargnięcie.
- Ale.. Co profesor tu robi? Gotuje? O tej godzinie? To bardzo niezdrowe!
- Ach dziecko, dziecko! Mogę jeść wszystko o każdej porze dnia i nocy - uśmiechnął się lekko, zapraszającym gestem wskazując stół – To właśnie moja tajemnica. Szczupła sylwetka to efekt ZDROWEGO gotowania z marką Tefal. Jem dużo i wszystko, a sama widzisz jak wyglądam.
- Poczęstuje się Pani? – Nie miała ochoty odmawiać.

gracet
  • gracet

Było późne popołudnie, kiedy John stanął przed drzwiami hotelowej kuchni. Zmęczony, zły i coraz bardziej głodny. Nagle, przez niewielki otwór doszedł go zapach SMACZNIE dopieczonego mięsiwa. Stanął na palcach, by zerknąć do środka. Prawie zemdlał z wrażenia! Na zimnym, metalowym, kuchennym blacie stała lśniąca, jakby wyjęta z innego świata FRYTOWNICA ACTIFRY. Z niezwykłą czułością, raz po raz, zerkała na nią ZDROWO wyglądajaca kuchareczka. Pieściła w ręku ŁYŻKĘ, delikatnie złocącą się od kropel oleju. Na ten widok zmysły odmówiły mu posłuszeństwa. Z impetem wpadł do kuchni. Tu już nie panował na sobą. Chwycił kobietę w pół, wydarł łyżkę z rąk i zdecydowanym ruchem... odepchnął. Ostatkiem sił przesunął się w stronę blatu. Na lśniącej obudowie urządzenia kątem oka zauważył napis TEFAL. Zmrużył oczy. Ta nazwa wiele mu mówiła .... Ze spokojem zakroił słuszną porcję potrawy i włożył ją do ust. Poezja smaku - pomyślał. Nic lepszego już go spotkać nie mogło.

Odp: Odp: Konkurs TEFAL - zapraszamy!

Babciagramolka
vingag napisał(a):

Żyła sobie gospodyni, nazwijmy ją Magda. Lubiła gotować, ale nie umiała sprostać gustom rodziny, składającej się z syna, męża i teściowej, o zgrozo!
To mięso było spalone i twarde.
To ziemniaczki z wierzchu przypalone, w środku surowe.
Kiedyś na obiad miała być ryba,a Magda, zniechęcona, myślała, co z nią zrobić. Aż nagle usłyszała pukanie w szybkę akwarium. Nie wierząc własnym oczom, podeszła do szyby i usłyszała szept:
-Nie na patelni, znowu wchłonie masę tłuszczu, a starsza będzie się czepiać. Zresztą nierówno się usmaży i jak zwykle się nasłuchasz.
Magda musiała głęboko odetchnąć, bo w pokoju oprócz niej była tylko złota rybka w akwarium.
-Kup frytownicę Tefal Actifry, będzie zdrowo i smacznie.
Rybka odpłyneła, jakby nigdy nic, a Magda pognała do komputera i złożyła zmówienie.

30 lat później
-I tak to się stało, że w naszej rodzinie zawsze jest zdrowo i smacznie. Magiczna łyżka oleju działa cuda, dzieci.
-Babciu Magdo, ściemniasz. W gadającą rybę to nie uwierzymy.

Magda się uśmiechnęła.

Bomba Fantastyczny pomysł

Odp: Odp: Konkurs TEFAL - zapraszamy!

Babciagramolka
iwa napisał(a):

Ja widzę, że tu działa "autoJury" i już niektórzy czują się posiadaczem Frytownicy, a to heca.

iwa - pomysły tak jak każde inne biorące udział w konkursie ( przepisy ) mogą - a wręcz powinny być komentowane przez innych . Nie wiem czemu nie korzystacie z tej formy wyrażania swojej opinii . Mnie osobiscie spodobało się parę dowcipnych zgłoszeń i je skomentowałam - z przyjemnością dowiem się komu co się podoba .
A tak przy okazji to oceniać będzie komisja na którą nikt z nas nie ma wpływu ( Moderatorzy jeśli komentują to tylko jako prywatni użytkownicy )

Odpowiedz na/ edytuj Konkurs TEFAL - zapraszamy!