Mam dosc glupich przepisow

Obserwuj wątek

Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp:

Bahus
  • Bahus

• Przepisy: 624
  • Artykuły: 5

Ja też dodaję oceny w przeciągu paru minut, ale przepisy czytam (i wybieram) dużo wcześniej. Sama ocena to tylko techniczny zabieg.

zmieniono 1 raz (ostatnio 29 maj 2009 00:56 przez Bahus)
Opis: Oddany Przyjaciel, który odszedł do krainy wiecznego szczęścia.

Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp:

kinga
  • kinga

• Przepisy: 55
  • Artykuły: 0
msewka napisał(a):

dobry napisał(a):

Glumanda napisał(a):

dobry napisał(a):

msewka napisał(a):

yola napisał(a):

Z tego wniosek ,że punktacja psuje wizerunek tego serwisu.

Popieram.Ja zostałabym przy komentarzach.To nie jest anonimowe i wiarygodne.

Punktacja nie jest anonimowa.
W panelu kazdy uzytkownik widzi kto i jakie punkty mu dał.

I co to zmienia? ze mozna zobaczyc kto daje jakie punkty chyba tylko to, ze mozna sie przekonac kto jest dyletantem a kto siedzi w temacie.

Nie odpisywalem na pytanie co to zmienia, tylko na stwierdzenie, ze ocenianie jest anonimowe, co nie jest prawdą.
Idąc dalej, nie tylko można zobaczyć kto jest dyletantem, ale również owa osoba może się spodziewać w rewanżu również kiepskiej oceny. Oczywiście u podstaw tego rozwiązania nie leżały założenia o krwawych kontratakach i bitwach na oceny, a o zachowaniu wstrzemięźliwości w niesprawiedliwych ocenach, skoro nie są one anonimowe.
Czujesz subtelną różnicę? Naprawdę uważasz, że wszystko ma zostać odarte i uproszczone dlatego, że ktoś czasami dostanie niesprawiedliwą jedynkę? A może lepiej tych ludzi po prostu edukować na forum...?

O anonimowości napisałam w tym sensie,że ktoś odwiedzający mój profil widzi np.,że mam taką a taką średnią za moje przepisy, ale nie widzi,że jedna osoba przyczynia się do zaniżenia tej średniej stawiając po kilka jedynek na raz.Nie czyta nawet przepisów jeśli ocenia kilka w ciągu jednej minuty.I właśnie za edukację to robi.To napisz w takim razie, jak kogoś takiego edukować,jeśli nie przyjmuje ani rad ,ani krytyki tylko mści się na wszystkich wystawiających jej złe noty.O czym Ty wogóle piszesz? I mało tego wszystkim nam chodzi o jedną osobę,to może sami ją wyedukujcie a reszta będzie Wam dozgonnie wdzięczna. Kto się ze mną zgadza lub nie proszę piszcie,bo może to ja nie mam racji

Calkowicie sie z Toba Msewka zgadzam i podpisuje sie pod tym dwoma rekami

Odp:

dobry
  • dobry

• Przepisy: 12
Hmm... to ja prosze o liste przepisow tak potraktowanych przez ta jedna osobe.
Moze byc tutaj.

Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp:

msewka
  • msewka

• Przepisy: 607
dobry napisał(a):

Glumanda napisał(a):

dobry napisał(a):

msewka napisał(a):

yola napisał(a):

I co to zmienia? ze mozna zobaczyc kto daje jakie punkty chyba tylko to, ze mozna sie przekonac kto jest dyletantem a kto siedzi w temacie.

Nie odpisywalem na pytanie co to zmienia, tylko na stwierdzenie, ze ocenianie jest anonimowe, co nie jest prawdą.
Idąc dalej, nie tylko można zobaczyć kto jest dyletantem, ale również owa osoba może się spodziewać w rewanżu również kiepskiej oceny. Oczywiście u podstaw tego rozwiązania nie leżały założenia o krwawych kontratakach i bitwach na oceny, a o zachowaniu wstrzemięźliwości w niesprawiedliwych ocenach, skoro nie są one anonimowe.
Czujesz subtelną różnicę? Naprawdę uważasz, że wszystko ma zostać odarte i uproszczone dlatego, że ktoś czasami dostanie niesprawiedliwą jedynkę? A może lepiej tych ludzi po prostu edukować na forum...?

O anonimowości napisałam w tym sensie,że ktoś odwiedzający mój profil widzi np.,że mam taką a taką średnią za moje przepisy, ale nie widzi,że jedna osoba przyczynia się do zaniżenia tej średniej stawiając po kilka jedynek na raz.Nie czyta nawet przepisów jeśli ocenia kilka w ciągu jednej minuty.I właśnie za edukację to robi.To napisz w takim razie, jak kogoś takiego edukować,jeśli nie przyjmuje ani rad ,ani krytyki tylko mści się na wszystkich wystawiających jej złe noty.O czym Ty wogóle piszesz? I mało tego wszystkim nam chodzi o jedną osobę,to może sami ją wyedukujcie a reszta będzie Wam dozgonnie wdzięczna. Kto się ze mną zgadza lub nie proszę piszcie,bo może to ja nie mam racji

Odp: Odp:

msewka
  • msewka

• Przepisy: 607
yola napisał(a):

Wszystko się zgadza,tylko przez ten wyścig o punkty zamieszcza się na tej stronie takie przepisy jak ta nieszczęsna lemoniada Kiwi.Ale to tylko moje skromne zdanie i nie wszyscy muszą myśleć tak samo jak ja.

Ja też myślę tak jak Ty.Myślę,że wielu osobom nie chciałoby się pisać byle czego,gdyby wiedziały,że nic z tego nie mają.A Ci którzy robią coś dla satysfakcji dodawaliby swoje naprawdę dobre przepisy.

Odp:

Wszystko się zgadza,tylko przez ten wyścig o punkty zamieszcza się na tej stronie takie przepisy jak ta nieszczęsna lemoniada Kiwi.Ale to tylko moje skromne zdanie i nie wszyscy muszą myśleć tak samo jak ja.

Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp:

Bahus
  • Bahus

• Przepisy: 624
  • Artykuły: 5
Poprawiam trzy razy i wreszcie wersja ostateczna..."ja tam różnicę czuję"....

zmieniono 3 razy (ostatnio 28 maj 2009 19:34 przez Bahus)
Opis: Oddany Przyjaciel, który odszedł do krainy wiecznego szczęścia.

Odp: Odp: Odp: Odp: Odp:

dobry
  • dobry

Glumanda napisał(a):

dobry napisał(a):

msewka napisał(a):

yola napisał(a):

Odp: Odp: Odp: Odp:

Glumanda
  • Glumanda

• Przepisy: 111
  • Artykuły: 3
dobry napisał(a):

msewka napisał(a):

yola napisał(a):

Odp: Odp: Odp:

dobry
  • dobry

msewka napisał(a):

yola napisał(a):

Odpowiedz na/ edytuj Mam dosc glupich przepisow