Ptaszek fajny, a co do włażenia do rękawa ....jak miałem 3 lata to miałem zaskrońca w domu w okresie wielkich chłodów ... ulubione miejsce to "za pazuchą " u mnie. Potem była wiewiórka z Saskiego Ogrodu z przetrąconą łapką tylnią, na czas leczenia była w domu, ulubione miejsce... Tylko czasem drapała i musiałem nosić gruuuby podkoszulek, nawet na brzuchu podszyty czymś przez Mamę. Najgorzej było jak szedłem do przedszkola, wariowała ale jak wracałem to właziła za koszulę nim się rozebrałem z płaszczyka.
No z takim urządzeniem to z pewnością szybciej.
U mnie też uszka mają powodzenie tylko niestety duzo czasu mi to zajmuje i tak dużo nie chce mi się robić.
Misiu, ten słoiczek to nawet ładny. Ja chyba kupię na rynku pieczarki (taniej bo od producenta) i zrobię suszone i potem dodam do tych leśnych. W tym roku muszę koło 400 szt zrobić, a to tylko 10 x w "maszynkę"
Misiu, na stół pójdzie od razu ok 80 szt, w pierwszy dzień ok 80 w drugi dzień ok 30(ja sam już jem), czasem Wiedźmy chcą podsmażane, a reszta "produkcji" do zamrażarki.
W Nowy Rok rosół z uszkami ok 100 szt poleci. A jak jeszcze ktoś wpadnie to pierwsze słowa: masz swoje uszka to daj troszke ... czasem zjadają właśnie podsmażane na maśle. Do Trzech Króli nie dotrwa nic, chyba że odłożę w woreczkach ze dwie porcje (po38 szt) i wcisnę pod jakieś inne mrożonki podczas gotowania przedświątecznego.
Narobiliście mi smaka na grzyby-na dodatek na takie w occie. Chyba umre jak ich nie zjem-musze jutro leciec do sklepu i kupic przynajmniej pieczarki w occie.
niestety, właściwie cały nadmiar suszu już rozdałam i nie mogę Cię poratować...zresztą, w tym roku i tak było słabiutko...
Pyzuniu , a mój szwagier powiedział , że w tym roku mam najladniejsze grzybki bo nie było robaczywych ani nadgryzionych prawdziwków tyle ,ze ich było mniej.
zmieniono 1 raz (ostatnio 04 lis 2009 11:30 przez misia53)
Moja działka
Obserwuj wątekOdp: Odp: Moja działka
Odp: Moja działka
misia53
U mnie też uszka mają powodzenie tylko niestety duzo czasu mi to zajmuje i tak dużo nie chce mi się robić.
Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Moja działka
Nie przejmuj się, jakoś to będzie. Pieczarkami się podratuję.Gapiszon ze mnie bo jak leśne były mogłem kupić.
Odp: Odp: Moja działka
W Nowy Rok rosół z uszkami ok 100 szt poleci. A jak jeszcze ktoś wpadnie to pierwsze słowa: masz swoje uszka to daj troszke ... czasem zjadają właśnie podsmażane na maśle. Do Trzech Króli nie dotrwa nic, chyba że odłożę w woreczkach ze dwie porcje (po38 szt) i wcisnę pod jakieś inne mrożonki podczas gotowania przedświątecznego.
"Produkcja" idzie szybko(foto) z tej ... maszynki
zuzi
Był naprawde słodziutki i soczysty
zuzi
Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Moja działka
misia53
Pyzuniu , a mój szwagier powiedział , że w tym roku mam najladniejsze grzybki bo nie było robaczywych ani nadgryzionych prawdziwków tyle ,ze ich było mniej.