nalewka miętowa to mój faworyt!
miałam kiedyś okazję spróbować przywiezioną z Ukrainy nalewkę na główce węża. Z wrażenia jakie wywarła na mnie ta głowa i te zębiska, wcale nie pamiętam jak smakuje .
no wlasnie ostatnio w niemieckiej tv bylo o tym jak dla zachcianek ludzi zabijane sa zwierzeta czesto nie potrzebnie przeciez, te weze i zmije sa specjalnie zabijane aby turysta mogl pochwalic sie taka buteleczka, ja podziekuje
ale nalewka mietowa brzmi przepysznie! chetnie bym sprobowala!
Patrzcie na te pyszności!
"Rarytasem dla ciekawych nowinek Europejczyków jest żmijówka z peklowanej kobry, zanurzonej w ryżowym winie. Często w jednej butelce znajdziemy kilka splątanych ze sobą przedstawicieli pokrewnych gatunków. Najwięcej wartości odżywczych ma nalewka z łbów kobry, a wprost rarytasem są jej genitalia zalane spirytusem. To bardzo drogi specjał, który musi „swoje odleżeć” w naturalnej zalewie, ale w wietnamskiej medycynie nie ma sobie równych."
Nawet nie wiedziałam, że istnieje coś takiego jak żmijówka. Ja bym nie spróbowała takiej nalewki z wężem w środku. Jakoś nie wydaje mi się, żeby miała jakieś szczególne walory smakowe. I na zdjęciu nie wygląda zachęcająco. Ma się wrażenie, że ten martwy wąż zaraz ucieknie z butelki.
O mamma mia - też bym się bała, że to ożyje i chwyci mnie za gardło w odwecie za to, że smakuję wywar z jej wnętrzności. Brrr. Czytałam o tym, ale znam tylko ze zdjęć i opowieści, i niech tak lepiej pozostanie
Nietypowe nalewki
Obserwuj wątekOdp: Nietypowe nalewki
natsu
Robił ktoś może sam w domu takie cudo?
Odp: Odp: Nietypowe nalewki
Marika85
ta jest całkiem znośna:
www.e-piotripawel.pl/zakupywarszawa/towar/nalewka-babuni/234332/
Odp: Odp: Nietypowe nalewki
mammeza
Odp: Nietypowe nalewki
pszczolkaanulka
miałam kiedyś okazję spróbować przywiezioną z Ukrainy nalewkę na główce węża. Z wrażenia jakie wywarła na mnie ta głowa i te zębiska, wcale nie pamiętam jak smakuje .
lilalo
ale nalewka mietowa brzmi przepysznie! chetnie bym sprobowala!
grazkax
Odp: Odp: Odp: Odp: Nietypowe nalewki
Halny
Odp: Odp: Odp: Nietypowe nalewki
Netka
O mamo!
Nie,też bym nie spróbowała: P
Odp: Odp: Odp: Nietypowe nalewki
Panna_Margot
cherry