Nawet Makłowicz używa noży japońskich - tak przeczytałem na japonskie-noze-kuchenne.pl, fajnie wygląda ten Chroma 301, jest z stali japońskiej (?), chyba się skuszę
dużo dowiesz sie o nożach na japonskie-noze-kuchenne.pl/. Mam dwa ze stali damasceńskiej, sa bardzo ostre i szybko nie tępia się.Do tych noży kupiłam sobie ostrzałkę, ale ponoć kamień jest lepszy - co o tym myślicie?
I właśnie dlatego najlepsze są noże ręcznie robione.Można sobie wybrać grubość stali, dobrać twardość do potrzeb etc...
tutaj taka zabaweczka do ciachania mięcha i kości
Moja Żonka złamała dwa noże ceramiczne
Jeden przy rozgniataniu czosnku (więc przestrzegam) a drugi wbiła w coś twardego i obróciła nóż. A jest raczej filigranowa
A ja uważam, że najtrwalsze, najwygodniejsze i najmniej podatne na stępienie są noże ręcznie robione. W Polsce jest kilka osób się tym zajmujących. Osobiście polecam noże Teli Knives - ręcznie robione.
Ja postawiłbym na noże japońskie ze stali damasceńskiej. Można je dostać w korzystnej cenie, a służą na długo. Polecam obczaić na samura.pl - naprawdę warto
Jeżeli mowa o dobrym zestawie noży to polecam także zajrzeć do nas,gdzie przygotowaliśmy kilka bardzo ciekawych promocji na wybrane zestawy akcesoriów kuchennych.
Ceramiczne są przede wszystkim bardziej wrażliwe i podatne czy to na zabrudzenia czy rysy,więc tutaj faktycznie z trwałością może być później problem. Warto zajrzeć na naszą stronę gdzie znajdziecie szeroki wybór noży kuchennych i nie tylko
Noże w kuchni
Obserwuj wątekOdp: Noże w kuchni
marek_mare
Odp: Noże w kuchni
mroewula
Odp: Noże w kuchni
marek_mare
Odp: Odp: Noże w kuchni
Telimena
tutaj taka zabaweczka do ciachania mięcha i kości
Odp: Noże w kuchni
iprzyprawy.pl
Jeden przy rozgniataniu czosnku (więc przestrzegam) a drugi wbiła w coś twardego i obróciła nóż. A jest raczej filigranowa
____
iprzyprawy.pl
Odp: Noże w kuchni
Telimena
Odp: Noże w kuchni
mankell
Odp: Noże w kuchni
SuperInterior_pl
Odp: Noże w kuchni
Ofelia
Odp: Noże w kuchni
eKuchnia_com