Czesc. Od kilku lat używam noży Wusthof Trident. Dobrze się myje je w zmywarce. Ostre są jak żyleta i w zestawie firmowa ostrzałka. Kupiłem zestaw choć wiem że pojedynczo trafia się lepsze egzemplarze, ale ta cena za zestaw była kusząca. W zestawie mam nóż szefa kuchni: (20-25 cm), duży i mały (do obierania ), nóż z ząbkami do krojenia np. miękkich warzyw, do chleba i jeszcze kilka noży i to właściwie wszystko co mi jest potrzebne.
Witam serdecznie , chciałbym poruszyc temat noży , wg mnie najbardziej potrzebnego sprzetu w kuchni , osobiście kupuję noże FISKARS , firmy ktora produkuje noze już od dziesiątków lat i uważam ze jest dobra ,w swojej klasie średniej cenowo uważam że nie ma lepszej , kupuje je pojedyńczo , nigdy w kompletach , myslę że noże które sa w kompletach odbiegają jakością , liczy sie dla mnie stal z jakich jest wykonany nóż , jego ergonomia i oczywiście ostrośc i mozliwość zaostrzenia bez większych klopotów , wy czego zywacie?
Noże w kuchni
Obserwuj wątekOdp: Noże w kuchni
Noże w kuchni
jarek-energy