Buniu - pieczenie jest bardzo proste. Wrzucasz składniki do dobrego miksera i masz gotowe ciasto w dosłownie 10 minut. Rozgrzewasz piekarnik, wlewasz ciasto do formy i potem zajmujesz się czymś innym. Zacznij od prostych przepisów na murzynka, pieguska - a potem się rozkręcisz. Ja lubię robić ciasta na kruchym spodzie - do tego trzeba mieć więcej cierpliwości bo ciasto się chłodzi przez pół godziny, natomiast nie mam przekonania do drożdżowizny, moja mama nigdy nie robiła bo jej się nie udawała i nie nauczyłam się
To może ja zacznę- nie wychodzą mi bezy ( pewnie dla tego , ze po prostu nie umiem piec ) . Często mam kilka białek i aż się proszą by zrobić bezy . Czy ktoś mi może wyłożyć to łopatologicznie - tak od podstaw .Będę bardzo wdzięczna
Buniu ja podalam przepis na bezę walentynkową .. robilam ją pierwszy raz i wyszla ..
https://gotujmy.pl/beza-walentynkowa,przepisy,63432.html
wiecej zdjec znajdziesz na moim blogu ..
A ja co raz bardziej utwierdzam się w przekonaniu , że pieczenie to zdecydowanie nie jest moja działka . Cierpliwosci to mi na bezy na pewno nie starczy.
do bez nie potrzeba cierpliwości....wkładasz je do pieca i je pieczesz a własciwie suszysz...w odpowiedniej temperaturze nic im się nie stanie....a ty w tym czasie pyszny obiadek ugotujesz...
To może ja zacznę- nie wychodzą mi bezy ( pewnie dla tego , ze po prostu nie umiem piec ) . Często mam kilka białek i aż się proszą by zrobić bezy . Czy ktoś mi może wyłożyć to łopatologicznie - tak od podstaw .Będę bardzo wdzięczna
Buniu ja podalam przepis na bezę walentynkową .. robilam ją pierwszy raz i wyszla ..
https://gotujmy.pl/beza-walentynkowa,przepisy,63432.html
wiecej zdjec znajdziesz na moim blogu ..
A ja co raz bardziej utwierdzam się w przekonaniu , że pieczenie to zdecydowanie nie jest moja działka . Cierpliwosci to mi na bezy na pewno nie starczy.
Pogotowie Kulinarne
Obserwuj wątekOdp: Odp: Pogotowie Kulinarne
misia14
może nadszedł czas aby mamę nauczyć
Odp: Pogotowie Kulinarne
Pablito
Odp: Odp: Pogotowie Kulinarne
cherry
a zaprosiłeś mamę na Gotujmy?
Odp: Pogotowie Kulinarne
Pablito
Odp: Pogotowie Kulinarne
Odp: Pogotowie Kulinarne
Pablito
Odp: Pogotowie Kulinarne
Henia
Odp: Odp: Odp: Odp: Pogotowie Kulinarne
misia14
do bez nie potrzeba cierpliwości....wkładasz je do pieca i je pieczesz a własciwie suszysz...w odpowiedniej temperaturze nic im się nie stanie....a ty w tym czasie pyszny obiadek ugotujesz...
Odp: Pogotowie Kulinarne
dusia30
Odp: Odp: Odp: Pogotowie Kulinarne
Babciagramolka
A ja co raz bardziej utwierdzam się w przekonaniu , że pieczenie to zdecydowanie nie jest moja działka . Cierpliwosci to mi na bezy na pewno nie starczy.