Witam, witam kto sie ze mna przywita, mam cos slodkiego ;P

Obserwuj wątek

Odp: : : Wit

msewka
  • msewka

• Przepisy: 607
  • Artykuły: 0
Jeśli ktoś ma ochotę na delikatny biszkopt, o smaku cappuccino to proszę się częstować.Ja zjadłam wczoraj kawałek, a zgodnie z obietnicą przez okres Wielkiego Postu nie jem ciast ani ich nie piekę.Tak więc stoi i kusi.Ale twarda będę i nie tknę.
obrazek

luna
  • luna

• Przepisy: 359
Wspanialy torcik , a z galaretki sliczniutkie. Chetnie bym kawalek zjadla, ale poczekam do jutra, dzisiaj tylko kawusia. Bez kawy w poludnie, wygladam jak zachmurzone niebo
obrazek

Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: : : Wit

Pyza
  • Pyza

• Przepisy: 988
  • Artykuły: 74
do tej herbatki chciałam dać trochę %, ale zapomniałam ...

Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: : : Wit

msewka
  • msewka

Pyza napisał(a):

Ewciu, ciasto kakaowe (jak widać) nasączone mocnym naparem herbatki malinowej, posmarowane konfiturą malinową, krem śmietankowo-kokosowy i serducha z galaretki malinowej...- nawet pysznie się zgrały te smaki i bardzo smakowało

Bardzo lubię smak malin lub wiśni z kremem śmietanowym i łączenie z ciemnym ciastem.Wygląda efektownie i pysznie smakuje.Trzeba było wołać, to podrzuciłabym Ci do nasączenia nalewkę malinową.Mogłoby być ciekawie.Takie dwa w jednym, można by dać od razu na wątek rumowy
Gratuluję tortu, bo na prawdę piękny!

Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: : : Wit

Pyza
  • Pyza

Ewciu, ciasto kakaowe (jak widać) nasączone mocnym naparem herbatki malinowej, posmarowane konfiturą malinową, krem śmietankowo-kokosowy i serducha z galaretki malinowej...- nawet pysznie się zgrały te smaki i bardzo smakowało

Pyzo, ja ja ja ja chcę Ależ on musi byc przepyszny! Mmmmm....

Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: : : Wit

msewka
  • msewka

Pyza napisał(a):

dzisiaj ostatki więc poczęstuję Was tortem
od jutra "szlaban"!

Śliczny, z tymi serduszkami (z galaretki jak mniemam), super pomysł.
Powiedz, czy on jest z wiśniami czy z malinami, bo tak coś tam dojrzałam, może dżem?
Moje ciasto na 14-tolecie nie będzie tak okazałe, ale dodam zdjęcie do przepisu, który wstawiłam bardzo dawno temu.Poza tym rodzina je lubi.I tak na raty dziś robię po trochu etapami.Od jutra także szlaban na słodycze!

Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: : : Wit

Pyza
  • Pyza

dzisiaj ostatki więc poczęstuję Was tortem
od jutra "szlaban"!
obrazek obrazek

Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: : : Wit

misia53
  • misia53

• Przepisy: 345
kinga napisał(a):

Ja na szarym końcu,ale mam nadzieję,ze zostawiłyście chociaż jeden kawałeczek tego pysznego makowca MisiJa niestety do pieczenia mam dwie lewe ręce,ale za 2 tygodnie przyjeżdza moja mama i mam nadzieję,ze da popis w kuchni,gdyż w pieczeniu jest rewelacyjna,zresztą w gotowaniu również,także ja już się nie moge doczekac na te jej pyszności

Kinga , nie bądz taka skromna już Anula mówiła ,że nie umie i co pokazała
za chwilę i Ty nas zaskoczysz

Odp: Odp: Odp: Odp: : : Wit

kinga
  • kinga

• Przepisy: 55
Ja na szarym końcu,ale mam nadzieję,ze zostawiłyście chociaż jeden kawałeczek tego pysznego makowca MisiJa niestety do pieczenia mam dwie lewe ręce,ale za 2 tygodnie przyjeżdza moja mama i mam nadzieję,ze da popis w kuchni,gdyż w pieczeniu jest rewelacyjna,zresztą w gotowaniu również,także ja już się nie moge doczekac na te jej pyszności

Odpowiedz na/ edytuj Witam, witam kto sie ze mna przywita, mam cos slodkiego ;P