Witam, witam kto sie ze mna przywita, mam cos slodkiego ;P

Obserwuj wątek

Odp: : : Wit

Sarenka
  • Sarenka

• Przepisy: 571
  • Artykuły: 1
A ja wlasnie wchlonelam 2 paczki Angielskie, bardzo je lubie! A juz myslalam, ze troche zrzuce przed wiosna, wczoraj tak dobrze mi szlo, poszlam spac o 5, wstalam o 23, zeby sie umyc, a pozniej nie moglam spac :/ Ale przynajmniej nie jadlam pozno, wiec dzisiaj rano, kiedy wstalam, czulam sie lekka jak motylek, czasami zaluje, ze jestem lakomczuchem

msewka
  • msewka

• Przepisy: 607
  • Artykuły: 0
No muffinki czy babeczki to i owszem, ale po świętach, chyba że się oduczę jeść słodycze przez te 40 dni.W sumie to mnie nie ciągnie, ja bardziej mięsożerna jestem.

Odp: Odp: : : Wit

Sarenka
  • Sarenka

iwi69 napisał(a):

a na deser byly takie" pieknosci"

Takie cos, to ja chetnie, o kazdej porze i zawsze

luna
  • luna

• Przepisy: 359
Te "pieknosci" wspaniale pasuja do Twojej kociej kawki

iwi69
  • iwi69

• Przepisy: 200
  • Artykuły: 2
a na deser byly takie" pieknosci"
obrazek

Sarenka
  • Sarenka

Na podwieczorek, taki pokolacyjny, bardzo chetnie!

luna
  • luna

• Przepisy: 359
Dzien dobry dziewczyny, mam dla Was do przedpoludniowej kawki babeczki z migdalami.
obrazek

iwi69
  • iwi69

• Przepisy: 200
  • Artykuły: 2
Babciagramolka napisał(a):

A ja mam coś nowego .Nie wiem czy już widzieliście .
Coś podobnego do sezamek .Taki miękki sezamowy placek . Smaczny .Jeszcze nie wymyśliłam jak go można wykorzystać po za podjadaniem .A może ktoś już takie kupował i coś z nimi robił ?

No tak to nalesniki a sa "gumowate" bo miod maja w skladnikach.Tu taj w Madrycie tez tak nazywaja creps,takie placki mozna podawac z syropem owocowym,zrobic przekladañca.

Jojo
  • Jojo

• Przepisy: 84
luna napisał(a):

A moze chce ktos na deser kisiel jagodowy?

Ach Luna kusisz tymi jagodkami u nas wszyscy za nimi przepadaja U nas co prawda mozna kupic te szklarniowe "olbrzymy", ktore nie smakuja tak jak lesne ale na kisiel z pewnoscia wystarcza.

Babciagramolka
Crepes to chyba we francuskim - naleśnik .Chodziło mi o to , że te placki sezamowe przypominają naleśniki tylko kształtem a sposobem robienia raczej nie . Po smaku to raczej jest ziarno sezamowe prażone w miodzie z czymś jeszcze , potem wylane do zastygnięcia w kształt tych placków .Tylko nie mam pojęcia co im nadaje tą ,, gumowatą " konsystencję . Szkoda , ze wywaliłam opakowanie - może bym po składnikach się domyśliła .Pożyjemy - zobaczymy jak mi się uda jeszcze raz kupić .

Odpowiedz na/ edytuj Witam, witam kto sie ze mna przywita, mam cos slodkiego ;P