A ja wlasnie wchlonelam 2 paczki Angielskie, bardzo je lubie! A juz myslalam, ze troche zrzuce przed wiosna, wczoraj tak dobrze mi szlo, poszlam spac o 5, wstalam o 23, zeby sie umyc, a pozniej nie moglam spac :/ Ale przynajmniej nie jadlam pozno, wiec dzisiaj rano, kiedy wstalam, czulam sie lekka jak motylek, czasami zaluje, ze jestem lakomczuchem
No muffinki czy babeczki to i owszem, ale po świętach, chyba że się oduczę jeść słodycze przez te 40 dni.W sumie to mnie nie ciągnie, ja bardziej mięsożerna jestem.
A ja mam coś nowego .Nie wiem czy już widzieliście .
Coś podobnego do sezamek .Taki miękki sezamowy placek . Smaczny .Jeszcze nie wymyśliłam jak go można wykorzystać po za podjadaniem .A może ktoś już takie kupował i coś z nimi robił ?
No tak to nalesniki a sa "gumowate" bo miod maja w skladnikach.Tu taj w Madrycie tez tak nazywaja creps,takie placki mozna podawac z syropem owocowym,zrobic przekladañca.
Ach Luna kusisz tymi jagodkami u nas wszyscy za nimi przepadaja U nas co prawda mozna kupic te szklarniowe "olbrzymy", ktore nie smakuja tak jak lesne ale na kisiel z pewnoscia wystarcza.
Crepes to chyba we francuskim - naleśnik .Chodziło mi o to , że te placki sezamowe przypominają naleśniki tylko kształtem a sposobem robienia raczej nie . Po smaku to raczej jest ziarno sezamowe prażone w miodzie z czymś jeszcze , potem wylane do zastygnięcia w kształt tych placków .Tylko nie mam pojęcia co im nadaje tą ,, gumowatą " konsystencję . Szkoda , ze wywaliłam opakowanie - może bym po składnikach się domyśliła .Pożyjemy - zobaczymy jak mi się uda jeszcze raz kupić .
Witam, witam kto sie ze mna przywita, mam cos slodkiego ;P
Obserwuj wątekOdp: : : Wit
Sarenka
Odp: : : Wit
msewka
Odp: Odp: : : Wit
Sarenka
Takie cos, to ja chetnie, o kazdej porze i zawsze
luna
iwi69
Sarenka
luna
iwi69
No tak to nalesniki a sa "gumowate" bo miod maja w skladnikach.Tu taj w Madrycie tez tak nazywaja creps,takie placki mozna podawac z syropem owocowym,zrobic przekladañca.
Jojo
Ach Luna kusisz tymi jagodkami u nas wszyscy za nimi przepadaja U nas co prawda mozna kupic te szklarniowe "olbrzymy", ktore nie smakuja tak jak lesne ale na kisiel z pewnoscia wystarcza.
Babciagramolka