Zajrzałam, bardzo fajny ten Twój autorski sos. Spróbuję przy najbliższej okazji sałatowej
A jeśli chodzi o dobre pomysły, to często w lecie korzystam z tej książki :
http://www.kdc.pl/produkt/10101/10/107243000/Sosy.html
Polecam, jeśli kiedyś się z nią spotkasz.
Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Z czego lepiej zrobić dobry sos czosnkowy?
Jak najbardziej można dodać do musztardy i soku z cytryny łyżeczkę płynnego miodu. To zrównoważy kwaśność i ostrość.
A ten sos, co Ci powyżej opisałam, choć w zbliżeniu był do tamtego podobny ?
Muszę wypróbować ten sos.Póki co stworzyłam własną kompozycję.Podałam w przepisie na Talerz letni rozmaitości/
Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Z czego lepiej zrobić dobry sos czosnkowy?
Jak najbardziej można dodać do musztardy i soku z cytryny łyżeczkę płynnego miodu. To zrównoważy kwaśność i ostrość.
A ten sos, co Ci powyżej opisałam, choć w zbliżeniu był do tamtego podobny ?
Odp: Odp: Odp: Odp: Z czego lepiej zrobić dobry sos czosnkowy?
A z innej beczki,jaki znacie dobry przepis na sos musztardowy.Jadłam na grillu u znajomych bukiet sałat z kilkoma innymi składnikami i polewało się na talerz bezpośrednio sosem musztardowym.Był ostry i przepyszny a najważniejsze,że świetnie się komponował ze składnikami sałatki.
Jak bukiet sałat, to tak na szybko przyszedł mi do głowy trochę inny winegret : 1 część octu winnego, soku z cytryny na 3 części przyzwoitego oleju. Przy czym najpierw trzeba rozmerdać w słoiku ten ocet, czy sok z 1 - 2 łyżeczkami dobrej musztardy. Od niej i od przypraw zależy potem cały smak sosu.
Potem dolewam do słoika olej i mocno potrząsam, aż sos zrobi się kremowy. Po przyprawieniu odstawiam "do przegryzienia".
Z przypraw używam : świeżo zmielonego pieprzu, soli morskiej, drobno pokrojoną papryczkę chilli, na przykład w dwóch kolorach, sproszkowanego chrzanu japońskiego wasabi, drobniutko posiekanej cebulki itp
.
W tym sosie który jadłam był też na pewno miód.
A z innej beczki,jaki znacie dobry przepis na sos musztardowy.Jadłam na grillu u znajomych bukiet sałat z kilkoma innymi składnikami i polewało się na talerz bezpośrednio sosem musztardowym.Był ostry i przepyszny a najważniejsze,że świetnie się komponował ze składnikami sałatki.
Jak bukiet sałat, to tak na szybko przyszedł mi do głowy trochę inny winegret : 1 część octu winnego, soku z cytryny na 3 części przyzwoitego oleju. Przy czym najpierw trzeba rozmerdać w słoiku ten ocet, czy sok z 1 - 2 łyżeczkami dobrej musztardy. Od niej i od przypraw zależy potem cały smak sosu.
Potem dolewam do słoika olej i mocno potrząsam, aż sos zrobi się kremowy. Po przyprawieniu odstawiam "do przegryzienia".
Z przypraw używam : świeżo zmielonego pieprzu, soli morskiej, drobno pokrojoną papryczkę chilli, na przykład w dwóch kolorach, sproszkowanego chrzanu japońskiego wasabi, drobniutko posiekanej cebulki itp.
Odp: Odp: Z czego lepiej zrobić dobry sos czosnkowy?
Wypisujecie różności zakupione za granicą a nasze produkty są najlepsze i najprostsze.
Zaraz wpiszę mój przepis.
Ja też robię z rodzimych składników i rodzince i znajomym smakuje.
A z innej beczki,jaki znacie dobry przepis na sos musztardowy.Jadłam na grillu u znajomych bukiet sałat z kilkoma innymi składnikami i polewało się na talerz bezpośrednio sosem musztardowym.Był ostry i przepyszny a najważniejsze,że świetnie się komponował ze składnikami sałatki.
Z czego lepiej zrobić dobry sos czosnkowy?
Obserwuj wątekOdp: Z czego lepiej zrobić dobry sos czosnkowy?
Paola
A jeśli chodzi o dobre pomysły, to często w lecie korzystam z tej książki :
http://www.kdc.pl/produkt/10101/10/107243000/Sosy.html
Polecam, jeśli kiedyś się z nią spotkasz.
Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Z czego lepiej zrobić dobry sos czosnkowy?
msewka
Muszę wypróbować ten sos.Póki co stworzyłam własną kompozycję.Podałam w przepisie na Talerz letni rozmaitości/
Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Z czego lepiej zrobić dobry sos czosnkowy?
Paola
Jak najbardziej można dodać do musztardy i soku z cytryny łyżeczkę płynnego miodu. To zrównoważy kwaśność i ostrość.
A ten sos, co Ci powyżej opisałam, choć w zbliżeniu był do tamtego podobny ?
Odp: Odp: Odp: Odp: Z czego lepiej zrobić dobry sos czosnkowy?
msewka
Odp: Z czego lepiej zrobić dobry sos czosnkowy?
wio
Odp: Odp: Odp: Z czego lepiej zrobić dobry sos czosnkowy?
Paola
Jak bukiet sałat, to tak na szybko przyszedł mi do głowy trochę inny winegret : 1 część octu winnego, soku z cytryny na 3 części przyzwoitego oleju. Przy czym najpierw trzeba rozmerdać w słoiku ten ocet, czy sok z 1 - 2 łyżeczkami dobrej musztardy. Od niej i od przypraw zależy potem cały smak sosu.
Potem dolewam do słoika olej i mocno potrząsam, aż sos zrobi się kremowy. Po przyprawieniu odstawiam "do przegryzienia".
Z przypraw używam : świeżo zmielonego pieprzu, soli morskiej, drobno pokrojoną papryczkę chilli, na przykład w dwóch kolorach, sproszkowanego chrzanu japońskiego wasabi, drobniutko posiekanej cebulki itp.
Odp: Odp: Z czego lepiej zrobić dobry sos czosnkowy?
msewka
Ja też robię z rodzimych składników i rodzince i znajomym smakuje.
A z innej beczki,jaki znacie dobry przepis na sos musztardowy.Jadłam na grillu u znajomych bukiet sałat z kilkoma innymi składnikami i polewało się na talerz bezpośrednio sosem musztardowym.Był ostry i przepyszny a najważniejsze,że świetnie się komponował ze składnikami sałatki.
Odp: Z czego lepiej zrobić dobry sos czosnkowy?
Pojemsobie
Zaraz wpiszę mój przepis.
Odp: Z czego lepiej zrobić dobry sos czosnkowy?
Odp: Z czego lepiej zrobić dobry sos czosnkowy?
miki